Μεγάλη η άνοδος των κινεζικών εξαγωγών, αυξάνεται η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων

Κατά την περίοδο από 1 έως 20 Φεβρουαρίου 2021, ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων σε οκτώ μεγάλα κινεζικά λιμάνια αυξήθηκε κατά 60,7%, σύμφωνα με διεθνή ναυτιλιακά μέσα ενημέρωσης.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ένωση Λιμένων και Λιμένων της Κίνας έδειξαν τεράστια ανάκαμψη, τόσο στην παραγωγή, όσο και στη ζήτηση για εξαγωγές.

Ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων στα οκτώ εξεταζόμενα κινεζικά λιμάνια αυξήθηκε κατά 73% στις αρχές Φεβρουαρίου και κατά 48% στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο όγκος εμπορευματοκιβωτίων εξαγωγής αυξήθηκε κατά 65,5%, ενώ ο όγκος εμπορευματοκιβωτίων εισαγωγής αυξήθηκε

κατά 43%.

Για παράδειγμα, ο ρυθμός ανάπτυξης του λιμανιού του Shenzhen ξεπέρασε το 100%, ενώ το λιμάνι της Σαγκάης σημείωσε σχεδόν 90% ρυθμό ανάπτυξης στον όγκο των εμπορευματοκιβωτίων.

Η διακίνηση φορτίου στα μεγάλα παράκτια κινεζικά λιμάνια αυξήθηκε 24,2% από έτος σε έτος, ενώ ο όγκος φορτίου στο διεθνές εμπόριο αυξήθηκε 22,7%.

Οι αποστολές αργού πετρελαίου σε μεγάλα παράκτια λιμάνια αυξήθηκαν 22,2% από έτος σε έτος, μεταξύ των οποίων το λιμάνι Νταλιάν, Ριζάο και Γιαντάι σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης άνω του 30%.

Τέλος, οι αποστολές μεταλλευμάτων σε μεγάλα κινεζικά λιμάνια αυξήθηκαν 21,6% από έτος σε έτος, μεταξύ των οποίων το λιμάνι Ningbo-Zhoushan και Rizhao σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης άνω του 30%.

The post Μεγάλη η άνοδος των κινεζικών εξαγωγών, αυξάνεται η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα