Ενισχύει την παρουσία της στο Λίβανο η CMA CGM, εξαγοράζοντας την Gulftainer Lebanon

Στην απόκτηση ολόκληρου του πακέτου μετοχών της Gulftainer Lebanon, του operator του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα της Τρίπολης στο Λίβανο, προχώρησε ο όμιλος CMA CGM.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με το ναυτιλιακό όμιλο, «το 2021, το λιμάνι της Τρίπολης, που αποτελεί κόμβο της Μεσογείου, θα υποδέχεται σχεδόν 240 πλοία της εταιρείας.

Η εξαγορά επιβεβαιώνει την επιθυμία του ομίλου CMA CGM

να ενισχύσει την παρουσία του στο λιμάνι του Λιβάνου προκειμένου να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τόσο μέσω των θαλάσσιων δραστηριοτήτων όσο και των λιμενικών δραστηριοτήτων της στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας μέσω της θυγατρικής της CEVA Logistics».

Ο Joseph Dakkak, γενικός διευθυντής της CMA CGM Lebanon δήλωσε: «Η λιμενική δραστηριότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της ναυτιλιακής στρατηγικής και της στρατηγικής logistics του CMA CGM Group, με περίπου 50 λιμάνια υπό την εποπτεία του σε όλο τον κόσμο. Ο όμιλος έχει στρατηγική παρουσία στον Λίβανο, διαχειριζόμενος πάνω από το 50% των όγκων των δύο εθνικών λιμένων του, της Βηρυτού και της Τρίπολης.

Το λιμάνι της Τρίπολης εξυπηρετεί ήδη 5 εβδομαδιαίες γραμμές από τον όμιλο, συμπεριλαμβανομένης μιας απευθείας γραμμής από την Κίνα, και δύο άλλες που συνδέουν το λιμάνι με τις αραβικές αγορές.

Μέσω αυτής της εξαγοράς, η CMA CGM αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της και την υποστήριξή της στην οικονομία του Λιβάνου».

The post Ενισχύει την παρουσία της στο Λίβανο η CMA CGM, εξαγοράζοντας την Gulftainer Lebanon appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα