Με ποσοστό 49% η Turkish Airlines στον εθνικό αερομεταφορέα της Αλβανίας

Γεγονός αποτελεί η ίδρυση του εθνικού αερομεταφορέα της Αλβανίας, καθώς την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική του πτήση.

Η νέα αεροπορική προέκυψε μετά από την σύσταση joint venture με την Turkish Airlines, σύμφωνα με εταιρική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, και στόχος

είναι να δραστηριοποιηθεί στο κομμάτι των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, υπάρχει πρόθεση η αεροπορική να ξεκινήσει το έργο της με κεφάλαιο ύψους 30 δισ. δολαρίων.

Μέτοχοι της Air Albania θα είναι η Turkish Airlines με 49%, η MDN Investment SHPK με 41% και η Albcontrol, η οποία διαχειρίζεται τον εναέριο χώρο και την εναέρια κυκλοφορία της Αλβανίας εκπροσωπώντας παράλληλα την αλβανική κυβέρνηση, με 10%.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, που έγιναν στο αεροδρόμιο των Τιράνων, παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama, ο πρέσβης της Τουρκίας στα Τίρανα Murat Ahmet Yöruk, υπουργοί της Αλβανίας, καθώς και στελέχη της Turkish Airlines.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η Air Albania αποτελεί ένα στρατηγικό και μακροπρόθεσμο εγχείρημα, που φέρει τη στήριξη της Turkish Airlines.

Από την πλευρά του ο Yöruk περιέγραψε το νέο αερομεταφορέα ως «γέφυρα» μεταξύ Τουρκίας – Αλβανίας και δήλωσε ότι οι κάτοικοι των δύο χωρών θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδεύουν πιο γρήγορα και φθηνότερα.

Β.Β.

The post Με ποσοστό 49% η Turkish Airlines στον εθνικό αερομεταφορέα της Αλβανίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα