Ο Θάνος Πάλλης στο «τιμόνι» της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (IAME)

Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (IAME – International Association of Maritime Economist) εξελέγη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Θάνος Πάλλης.

Κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης, που διεξήχθη στη Μομπάσα (Κένυα), τις υπόλοιπες θέσεις του συμβουλίου, για την περίοδο 2018-2020, καταλαμβάνουν οι εξής:

-Michaël Dooms (Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, Βέλγιο), Αντιπρόεδρος

-Jasmine Siu Lee Lam (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang, Σιγκαπούρη), Αντιπρόεδρος

-Michele Acciaro (Γερμανία),

Μέλος

-Roar Adland (Νορβηγία), Μέλος

-Okan Duru (Σιγκαπούρη), Μέλος

-Μανώλης Καβουσσανός (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα), Μέλος

-Adolf Ng (Καναδάς), Μέλος

-Theo Notteboom (Κίνα), Μέλος

-Giovanni Satta (Ιταλία), Μέλος

-Gordon Wilmsmeier (Κολομβία), Μέλος

-Jan Hoffman (UNCTAD), Επίτιμος Πρόεδρος

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Διεθνής Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (ΙΑΜΕ) ιδρύθηκε το 1992 και σήμερα διαθέτει ως μέλη πανεπιστημιακούς, ερευνητές, και μελετητές της ναυτιλιακής οικονομικής, καθώς και ναυτικούς οικονομολόγους, από όλο τον κόσμο.

Το ΙΑΜΕ συνδέεται με δύο κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, το Maritime Policy & Management και το Maritime Economics & Logistics, αντίστοιχα.

Το ετήσιο συνέδριο του ΙΑΜΕ έχει πραγματοποιηθεί και στις πέντε ηπείρους, με την Αθήνα και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) να ετοιμάζονται φιλοξενήσουν το προσεχές συνέδριο τον Ιούνιο 2019.

Το «CV» του Θάνου Πάλλη

Ο κ. Πάλλης είναι καθηγητής οικονομικής και πολιτικής λιμένων, στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και συν-διευθύνει την διαδικτυακή πρωτοβουλία PortEconomics.eu

Έχει διατελέσει πανεπιστημιακός Υπότροφος στο Columbia University των ΗΠΑ, και γενικός γραμματέας της ένωσης μεσογειακών λιμένων κρουαζιέρας MedCruise – με την ερευνητική του δραστηριότητα σε θέματα παραχωρήσεων τερματικών λιμένων εμπορευματοκιβωτίων και κρουαζιέρας να έχουν βραβευτεί από το ΙΑΜΕ το 2008 και 2017 αντίστοιχα.

The post Ο Θάνος Πάλλης στο «τιμόνι» της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (IAME) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα