Λιθουανία: 5 εκατ. ευρώ σε ΜμΕ των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, που πλήττονται από τον κορωνοϊό

Στην επιχορήγηση του ποσού των 5 εκατ. ευρώ προχωρά η Λιθουανία σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ), που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών και πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, έπειτα από το «πράσινο φως» της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την Margrethe Vestager, υπεύθυνη για θέματα Ανταγωνισμού, «οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές αποτελούν έναν από τους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία.

Το λιθουανικό μέτρο στήριξης, ύψους 5 εκατ. ευρώ, θα βοηθήσει τις ΜμΕ

που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα να μειώσουν την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται και να διατηρήσουν τη δραστηριότητά τους κατά τη διάρκεια και μετά το ξέσπασμα του Covid-19.

Αυτό είναι το πρώτο μέτρο που εγκρίναμε για να υποστηρίξουμε αυτόν τον κλάδο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τα κράτη-μέλη για να βρούμε λύσεις για τη στήριξη της οικονομίας, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ».

The post Λιθουανία: 5 εκατ. ευρώ σε ΜμΕ των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, που πλήττονται από τον κορωνοϊό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα