Οι ευρωπαϊκές κατασκευάστριες αυτοκινήτων ξαναρχίζουν την παραγωγή, μετά την χαλάρωση των μέτρων κατά του Covid-19

Στην επανεκκίνηση της παραγωγής σε κύριες εργοστασιακές μονάδες προχωρούν μεγάλες ευρωπαϊκές κατασκευάστριες αυτοκινήτων, με αφορμή τη χαλάρωση των μέτρων μετάδοσης του Covid-19 σε αρκετές χώρες.

Αναλυτικότερα, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε εκ νέου άνοιγμα του μεγαλύτερου εργοστασίου της στο Wolfsburg, καθώς η γερμανική κυβέρνηση επέτρεψε τη σταδιακή χαλάρωση του lockdown σε μικρά

καταστήματα λιανική και μεγάλες επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής.

Με τη σειρά της η BMW ετοιμάζεται για το άνοιγμα του εργοστασίου της στο Goodwood της Βρετανίας και του Spartanburg στη Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ, με το Dingolfing στη Γερμανία και το San Luis Potosi στο Μεξικό να ακολουθούν στα μέσα Μάϊου «ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς» επεσήμανε η κατασκευάστρια εταιρεία.

Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια, οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν μάσκες και να διατηρούν την απόσταση μεταξύ τους. Η σειρά θέσεων στα εργοστασιακά λεωφορεία της BMW έχει αλλάξει, όπως και η διαδικασία εισόδου και εξόδου από το λεωφορείο.

Σε κάθε περίπτωση, η BMW επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προσέρχονται στις μονάδες φορώντας τα εργοστασιακά τους ρούχα, για να μην συνωστίζονται στα αποδυτήρια, καθώς και να έχουν καθορισμένες διαδρομές ενός του εργοστασίου για να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει «μονόδρομη» κυκλοφορία.

Αντίστοιχες προετοιμασίες γίνονται και στα εργοστάσια της Mercedes-Benz σε Ζιντελφίνγκεν και Βρέμη, με την εταιρεία να κάνει λόγο ακόμη και για αύξηση της παραγωγής.

Στην Ιταλία, η Fiat Chrysler ετοιμάζεται για το άνοιγμα της μονάδας της στο Sevel της Κ. Ιταλίας, με στόχο να συνεχίσει την παραγωγή με ρυθμό μεταξύ 70% -80%.

Στη Γαλλία, η Toyota αυτή την εβδομάδα άνοιξε εκ νέου ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης στη Βαλενσιέν.

Η Renault ξεκίνησε να παράγει κινητήρες στο εργοστάσιό της στο Cleon, δυτικά του Παρισιού, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει το εργοστάσιο στο Flins, όπου όμως μόνο το 25% του εργατικού δυναμικού αναμένεται να συνεχίσει την εργασία του.

Τέλος, η σουηδική Volvo Cars άνοιξε ξανά το εργοστάσιό της στο Torslanda του Γκέτεμποργκ.

The post Οι ευρωπαϊκές κατασκευάστριες αυτοκινήτων ξαναρχίζουν την παραγωγή, μετά την χαλάρωση των μέτρων κατά του Covid-19 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα