Κάλεσμα στους υπουργούς του G20 να δοθεί χρηματοοικονομική στήριξη στις ΜμΕ των μεταφορών

Κάλεσμα προς τους υπουργούς Απασχόλησης της G20 να στηρίξουν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) του κλάδου των μεταφορών, στην μετά κορωνοϊό εποχή, με προγράμματα χρηματοοικονομικής στήριξης απηύθυναν εκπρόσωποι του οδικού, αεροπορικού και τουριστικού κλάδου, αλλά και του ενδύματος.

Της Βάσως Βεγιάζη 

Σε κοινή τους επιστολή, η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU), η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η Διεθνής Ομοσπονδία Ένδυσης (IAF), το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και η Διεθνής Οργάνωση Εργοδοτών (IOE) υπογραμμίζουν τις επιπτώσεις

που θα υπάρξουν στον κλάδο των μεταφορών μετά την εξάλειψη του Covid-19, καθώς πολλές από τις ΜμΕ του κλάδου βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Την επιστολή υπογράφουν οι Roberto Suarez-Santos από την IOE, Alexandre de Juniac από την IATA, Umberto de Pretto από την IRU, Matthijs Crietee από την IAF και η Gloria Guevera από το WTTC.Όπως επισημαίνεται, «εκπροσωπούμε περισσότερες από 50 εκατομμύρια εταιρείες, που αντιστοιχούν σε 800 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως, δηλ. σχεδόν το 1/4 του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

Δεδομένης της συλλογικής μας συμβολής στην παγκόσμια οικονομία και του βασικού ρόλου που θα διαδραματίσουν αναμφισβήτητα οι μεταφορές στη φάση της οικονομικής ανάκαμψης, είναι απαραίτητο οι κυβερνήσεις να προχωρήσουν άμεσα προγράμματα χρηματοοικονομικής στήριξης.

Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως αυτές που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των οδικών μεταφορών, οι οποίες επί του παρόντος βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Η επιβίωσή τους και η ανάκαμψη ολόκληρης της οικονομίας εξαρτάται από αυτήν».

The post Κάλεσμα στους υπουργούς του G20 να δοθεί χρηματοοικονομική στήριξη στις ΜμΕ των μεταφορών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα