Υπό όρους το κρατικό πακέτο 9 δισ. στη Lufthansa

Το γερμανικό κράτος συμφώνησε να στηρίξει τη Lufthansa με πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ (9,74 δισ. δολάρια), ζητώντας όμως σε αντάλλαγμα την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στον γερμανικό αερομεταφορέα, δικαίωμα άσκησης βέτο και την τοποθέτηση ενός ή δύο μελών στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όπως μεταδίδει το Business Insider.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκπρόσωποι της κυβέρνησης

και τη Lufthansa συμφώνησαν χθες στα παραπάνω βασικά σημεία, όμως ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ, δεν έχει συμμετάσχει επισήμως στις συζητήσεις.

Ο Σπορ φέρεται να επιθυμεί να σφραγίσει επισήμως τη συμφωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, σήμερα.

Εκπρόσωπος της Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Την προηγούμενη εβδομάδα το Reuters είχε μεταδώσει ότι η Lufthansa θέλει να οριστικοποιήσει αυτή την εβδομάδα πακέτο διάσωσης 10 δισ. ευρώ, καθώς η κρίση λόγω κορονοϊού έχει καθηλώσει σχεδόν το σύνολο των αεροσκαφών της.

Ο κ. Σπορ σε δηλώσεις του είχε τονίσει ότι η Lufthansa θα ζητήσει κρατική στήριξη σε Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελβετία, καθώς «καίει» ρευστότητα ενός εκατ. ευρώ την ώρα.

Διαβάστε επίσης:Κρατικές ενισχύσεις δισεκατομμυρίων στο «βωμό» της διάσωσης των αεροπορικώνLufthansaΓερμανίακρατική στήριξηκορονοιόςΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα