Η Κομισιόν ενέκρινε την, υπό προϋποθέσεις, εξαγορά της Thales GTS από τη Hitachi Rail

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την προτεινόμενη εξαγορά της Thales GTS από τη Hitachi Rail, καθώς όπως επισημαίνεται, «η έγκριση είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις που προσέφερε η Hitachi Rail».

Η έρευνα της Κομισιόν έδειξε ότι η εξαγορά, όπως κοινοποιήθηκε αρχικά, θα μείωνε τον ανταγωνισμό και θα είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές και λιγότερη καινοτομία στις αγορές για έργα σηματοδότησης σιδηροδρομικών γραμμών σε Γαλλία

και Γερμανία.

Υπήρξε η εκτίμηση ότι, στις παραπάνω αγορές, «η συναλλαγή θα συνδύαζε δύο στενούς ανταγωνιστές», ενώ «η συγχωνευθείσα εταιρεία θα αποκτούσε πολύ υψηλά μερίδια αγοράς».

Για να αντιμετωπίσει τις προκαταρκτικές ανησυχίες της Επιτροπής σχετικά με τον ανταγωνισμό, η Hitachi Rail προσφέρθηκε, μεταξύ άλλων, να εκχωρήσει τη δραστηριότητα της κύριας γραμμής σηματοδότησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και εκχωρήσει κύριες πλατφόρμες σηματοδότησης που διαθέτει σε Γαλλία και Γερμανία.

Το CV των εταιρειών

Η Hitachi Rail αποτελεί μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της Hitachi Ltd., με έδρα την Ιαπωνία, και παγκόσμιο πάροχο λύσεων μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων τροχαίου υλικού, συστημάτων σηματοδότησης, καθώς και υπηρεσιών και εξαρτημάτων συντήρησης.

Η Thales GTS, με έδρα τη Γαλλία, προσφέρει διάφορες λύσεις σε τέσσερις βασικούς επιχειρηματικούς τομείς: (i) σηματοδότηση κύριας γραμμής, (ii) σηματοδότηση αστικών σιδηροδρομικών μεταφορών, (iii) ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας και επίβλεψης και (iv) συστήματα συλλογής εσόδων.

Το άρθρο Η Κομισιόν ενέκρινε την, υπό προϋποθέσεις, εξαγορά της Thales GTS από τη Hitachi Rail εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-komision-enekrine-tin-ypo-proypotheseis-exagora-tis-thales-gts-apo-ti-hitachi-rail.htm
Τυχαία Θέματα
Κομισιόν, ϋποθέσεις, Thales GTS, Hitachi Rail,komision, ypotheseis, Thales GTS, Hitachi Rail