Η Ισπανία θα δημοσιεύει τα ονόματα εταιρειών που δεν πληρώνουν έγκαιρα τους μεταφορείς τους

Κατάλογο με τα ονόματα εταιρειών που δεν πληρώνουν έγκαιρα τους μεταφορείς τους πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών της Ισπανίας, σύμφωνα με την εθνική ομοσπονδία οδικών μεταφορών της Fenadismer.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Όπως μετέδωσε το Trans.Info, μάλιστα, τα πρόστιμα για μη έγκαιρη πληρωμή μπορεί να αγγίξουν έως και τις 30.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις διατάξεις σχετικού νόμου, το ισπανικό υπουργείο Μεταφορών θα δημοσιεύσει τη λίστα με τις παραβάτες στις οποίες έχει επιβληθεί

και το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο.

Το υπουργείο αναμένει ότι η επικείμενη δημοσίευση του καταλόγου των καθυστερημένων πληρωμών θα αυξήσει τη διαφάνεια στον κλάδο των οδικών μεταφορών, θα προωθήσει τις δίκαιες επιχειρηματικές πρακτικές και θα ενθαρρύνει τις έγκαιρες πληρωμές.

Σύμφωνα με το Trans.Info, όπως προκύπτει από στοιχεία, στη χώρα υπάρξει μια ελαφρά αύξηση στους χρόνους πληρωμής, με τους μεταφορείς να αντιμετωπίζουν μια μέση καθυστέρηση της τάξης των 70 ημερών.

Αναλυτικότερα, το 22% των μεταφορικών εταιρειών πλήρωσε τον μεταφορέα του με καθυστέρηση άνω των 120 ημερών, το 27% με καθυστέρηση μεταξύ 90 και 120 ημερών και το 51% σε λιγότερο από 90 ημέρες.

Όσον αφορά τις προτιμώμενες μεθόδους πληρωμής για υπηρεσίες μεταφορών, η τραπεζική μεταφορά παραμένει η πιο κοινή, αντιπροσωπεύοντας το 70% των συναλλαγών. Ακολουθούν, η πληρωμή με γραμμάτια που αντιστοιχεί στο 4% και οι επιταγές που αντιστοιχούν σε ποσοστό κάτω του 1%.

Πάντως, να σημειωθεί ότι, από τον Οκτώβριο του 2021, στη χώρα έχουν τεθεί σε ισχύ διοικητικές κυρώσεις έως και 6.000 ευρώ για καθυστερημένες πληρωμές υπηρεσιών οδικών μεταφορών.

Το άρθρο Η Ισπανία θα δημοσιεύει τα ονόματα εταιρειών που δεν πληρώνουν έγκαιρα τους μεταφορείς τους εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-ispania-tha-dimosievei-ta-onomata-etaireion-pou-den-plironoun-egkaira-tous-metaforeis-tous.htm
Τυχαία Θέματα