Η ΕΕ επιταχύνει την εισαγωγή αεροδυναμικών θαλάμων οδήγησης στα φορτηγά

Η ΕΕ προωθεί την εισαγωγή μακρύτερων, αεροδυναμικότερων θαλάμων οδήγησης για τα φορτηγά, τα οποία θα μειώσουν την οπισθέλκουσα για χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων, θα παρέχουν μεγαλύτερη ορατότητα, ασφάλεια και άνεση για τους οδηγούς και περισσότερη ασφάλεια για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Η Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου ενέκρινε εντολή προς την Προεδρία να αναλάβει διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την τροποποίηση της οδηγίας σχετικά με το μέγιστο μήκος των φορτηγών.

Η τροποποίηση θα καθιστά δυνατή τη συντομότερη εφαρμογή της παρέκκλισης

όσον αφορά τον αεροδυναμικό μετωπικό σχεδιασμό σε σχέση με τα ορισθέντα κατά την πλέον πρόσφατη αναθεώρηση της οδηγίας το 2015.

«Ο αεροδυναμικότερος σχεδιασμός του θαλάμου οδήγησης θα επιτρέπει οικονομία καυσίμων, μείωση των εκπομπών και λιγότερες απώλειες ζωών. Η προώθηση της εισαγωγής του αποτελεί πολύ στοχευμένη και ευπρόσδεκτη τροποποίηση των υφιστάμενων κανόνων» σημείωσε η Rovana Plumb, υπουργός Μεταφορών της Ρουμανίας και πρόεδρος του Συμβουλίου.

Επί του παρόντος, οι μεταφορείς που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αεροδυναμικούς θαλάμους οδήγησης αναγκάζονται να δεσμεύουν χώρο που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά φορτίου, με αντίκτυπο στην επιχείρησή τους.

Τόσο το Συμβούλιο, όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να συμφωνήσουν σχετικά με το τελικό κείμενο, προκειμένου η πρόταση αυτή να μπορέσει να διεκπεραιωθεί κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας του Κοινοβουλίου θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία τον Φεβρουάριο.

The post Η ΕΕ επιταχύνει την εισαγωγή αεροδυναμικών θαλάμων οδήγησης στα φορτηγά appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα