Καθαρές ζημιές 20 εκατ. ευρώ για τη Ryainair στο γ’ τρίμηνο. Στα 1,53 δισ. τα έσοδα (+9%)

Καθαρές ζημιές, ύψους 19,6 εκατ. ευρώ, κατέγραψε στο γ’ τρίμηνο του 2018, η Ryanair, έναντι κερδών 105,6 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι η ισχυρή αύξηση κυκλοφορίας (8%) στους 33 εκατ. επιβάτες αντισταθμίστηκε από την πτώση κατά 6% των ναύλων, εξαιτίας της πλεονάζουσας χωρητικότητας το χειμώνα στην Ευρώπη.

Επίσης, η ενισχυμένη αύξηση των επικουρικών εσόδων (26%) αντισταθμίστηκε από το κόστος

καυσίμων, των δαπανών προσωπικού και των αποζημιώσεων του επιβατικού κοινού, βάσει του ΕΕ261 κανονισμού.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9%, στα 1,53 δισ. ευρώ, εξαιτίας της ισχυρής απόδοσης των δευτερευόντων εσόδων και της ανόδου της κυκλοφορίας που προήλθε από τη μείωση (6%) των ναύλων κατά από τα 30 ευρώ, λόγω της απότομης «στροφής» σε κοντινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τον CEO της αεροπορικής, Michael O’Leary: «Ενώ οι απώλειες 20 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο είναι απογοητευτικές, κατανοούμε ότι προκλήθηκαν εξαιτίας των χαμηλότερων από το αναμενόμενο αεροπορικών ναύλων, που είχαν ως αποτέλεσμα οι πελάτες μας να απολαμβάνουν χαμηλές τιμές ρεκόρ, κάτι που είναι καλό για την τρέχουσα και την μελλοντική αύξηση κίνησης.

Ενώ τα δευτερεύοντα έσοδα σημείωσαν ισχυρή άνοδο, κατά 26% στο γ’ τρίμηνο, το γεγονός αυτό αντισταθμίστηκε από τα υψηλά κόστη καυσίμων, προσωπικού και του κανονισμού EE261».

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις γ’ τριμήνου της Ryainair, πατήστε ΕΔΩ.

The post Καθαρές ζημιές 20 εκατ. ευρώ για τη Ryainair στο γ’ τρίμηνο. Στα 1,53 δισ. τα έσοδα (+9%) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα