Ι. Αγγελόπουλος, πρόεδρος ΡΑΛ: Προληπτικός και όχι κατασταλτικός ο ρόλος της ΡΑΛ

Για τον προληπτικό και όχι κατασταλτικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ), μίλησε, στη χτεσινή εκδήλωση της ΔΝΕ που διεξήχθη στο Μέγαρο του ΟΛΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Ιάσωνας Αγγελόπουλος.

Όπως είπε, σκοπός της Αρχής είναι η υποστήριξη των λιμένων, των χρηστών και του ελληνικού δημοσίου, προκειμένου «να βρίσκονται βιώσιμες και δίκαιες λύσεις και αυτό είναι κάτι που το κάνουμε πράξη».

Ωστόσο, ο κ. Αγγελόπουλος

κατέδειξε ότι, δυστυχώς, στον κλάδο “κυριαρχούν τα αντικρουόμενα συμφέροντα, αντί η διάθεση για συμβιβασμούς. Και εδώ η ΡΑΛ αναλαμβάνει με τις αρμοδιότητες που έχει να δείξει το σωστό δρόμο, δηλαδή της διαμεσολάβησης”.

Όπως σχολίασε, η κατεύθυνση που δίνεται, μέσω της Αρχής, είναι λιμάνια και χρήστες «να εκμεταλλευθούν την αρμοδιότητά μας, προκειμένου να επιλύονται τα όποια ζητήματα με τρόπο δημιουργικό και όχι συγκρουσιακό».

Με αφορμή τη χτεσινή εκδήλωση, ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε και στις νέες προσθήκες στις αρμοδιότητες της ΡΑΛ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές περιλαμβάνουν τα εξής:

-Τις νέες υποπαραχωρήσεις,

-Την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Αρχής στις συνδεόμενες με τους λιμένες εγκαταστάσεις, δηλ. την εξέταση ζητημάτων ανταγωνισμού που αφορούν σε logistics και ελεύθερες ζώνες,

-Τη δυνατότητα των εμπλεκόμενων να υποβάλλουν δεσμεύσεις στην Αρχή,

-Την επέκταση των κανονιστικών αρμοδιοτήτων της,

-Την πληρέστερη καταγραφή των πεδίων, όπως οι λιμενικές χρεώσεις και η λιμενική πρόσβαση,

-Την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Αρχής σε αντικείμενα του ευρωπαϊκού Κανονισμού 352, που θα εφαρμόζεται από τα τέλη Μαρτίου.

The post Ι. Αγγελόπουλος, πρόεδρος ΡΑΛ: Προληπτικός και όχι κατασταλτικός ο ρόλος της ΡΑΛ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα