Σ. Θεοφάνης, ΟΛΘ: Η Θεσσαλονίκη θα μπορεί να εξυπηρετεί πλοία των 18.000 teus των main liners

Στο επενδυτικό πλάνο του ΟΛΘ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σωτήρης Θεοφάνης στη χθεσινή δεξίωση της ΔΝΕ στο Μέγαρο του ΟΛΠ.

Του Φώτη Φωτεινού

O κ. Θεοφάνης αποκάλυψε ότι οι μέτοχοι του ΟΛΘ έλαβαν την απόφαση, στο καινούργιο έργο της επέκτασης του σταθμού των εμπορευματοκιβώτιων, να υπάρχει η δυνατότητα

εξυπηρέτησης και πλοίων 18.000 teus (εμπορευματοκιβωτίων), καλύπτοντας τις ανάγκες των main liners.

Μάλιστα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ εκτίμησε ότι «ο φιλόδοξος αυτός στόχος» δύναται να υλοποιηθεί έως τα τέλη του 2022.

Σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο του ΟΛΘ, ο κ. Θεοφάνης υπογράμμισε ότι επιδίωξη είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να καταστεί κόμβος της ΝΑ Ευρώπης και των Βαλκανίων, αναπτύσσοντας, όχι μόνο την Β. Ελλάδα, αλλά και την βαλκανική, σχολιάζοντας ότι γειτονικές κυβερνήσεις παρακολουθούν, με ενδιαφέρον, την εξέλιξη του επενδυτικού πλάνου της Θεσσαλονίκης.

Για τον Πειραιά ανέφερε ότι «η επιτυχία του ενός λιμανιού είναι και επιτυχία του άλλου, η αποτυχία είναι αντίστοιχα και αποτυχία και των δυο, δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δεύτερο», ενώ για τις σχέσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ με την Πολιτεία υπογράμμισε ότι «η Πολιτεία γίνεται πιο ώριμη στην αδειοδότηση των επενδυτικών σχεδίων, πράγμα που θα οδηγήσει τους μετόχους των λιμένων σε υλοποίηση των υποχρεώσεων τους και την Πολιτεία στην πιο γρήγορη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των επενδύσεων αυτών».

The post Σ. Θεοφάνης, ΟΛΘ: Η Θεσσαλονίκη θα μπορεί να εξυπηρετεί πλοία των 18.000 teus των main liners appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα