Η Delta Airlines τείνει χείρα συνεργασίας στην EasyJet για επένδυση στην Alitalia

Συνεργασία στην EasyJet, η οποία επίσης ενδιαφέρεται για την Alitalia, πρότεινε η Delta Airlines, σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera».

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις, οι συζητήσεις είναι «ιδιαίτερα σύνθετες και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο».

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η EasyJet,

όσο και η Delta είχαν υποβάλλει, τον περασμένο Νοέμβριο, ξεχωριστές προσφορές για την απόκτηση του πτωχευμένου ιταλικού αερομεταφορέα.

Επίσης, προσφορά για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της Alitalia είχε καταθέσει και η Ferrovie dello Stato Italiane (FS), μητρική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία ωστόσο αναζητά συν-επενδυτή για την διάσωση της αεροπορικής.

Το περασμένο Σάββατο, στελέχη των Ιταλικών Σιδηροδρόμων, συναντήθηκαν στο Μιλάνο για να προετοιμαστούν για πιθανή συνεδρίαση του διοικητικού τους συμβουλίου, όπου θα ανακοινωθεί το όνομα του εταίρου ή των εταίρων για τη συνδιεκδίκηση της Alitalia.

Β. Βεγιάζη

The post Η Delta Airlines τείνει χείρα συνεργασίας στην EasyJet για επένδυση στην Alitalia appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα