Η Bridgestone Europe εξαγόρασε την TomTom Telematics αντί 910 εκατ. ευρώ

Την εξαγορά της TomTom Telematics ολοκλήρωσε η Bridgestone Europe, αντί του ποσού των 910 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη ανακοίνωση του deal έγινε στα μέσα του περασμένου Γενάρη, ωστόσο οι ρυθμιστικές αρχές μόλις πρόσφατα άναψαν το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Να σημειωθεί ότι, η εξαγορά είχε πλήρη έγκριση από τους μετόχους της TomTom, ενώ έλαβε και θετικής ανταπόκρισης από το συμβούλιο

εργαζομένων της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Paolo Ferrari, διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της Bridgestone EMEA, «το κλείσιμο αυτής της συναλλαγής αποτελεί σημαντικό ορόσημο για το μετασχηματισμό της Bridgestone από κατασκευαστή ελαστικών σε ηγέτη λύσεων για την αυτοκίνηση».

Όπως είπε, «πλέον Bridgestone και TomTom Telematics διαθέτουν τα εργαλεία, τις ιδέες και την εμπειρία για να ικανοποιήσουν αυτές τις απαιτήσεις στο κομμάτι της ψηφιακής κινητικότητας και της αυτοκίνησης. Σημειώνουμε τη δημιουργία μιας υπερδύναμης στις λύσεις στόλου που θα οδηγήσει τη βιομηχανία μας στο μέλλον της αυτοκίνησης».

Όσον αφορά στο deal, η Telematics θα λειτουργεί εντός της Bridgestone ως ανεξάρτητη επιχείρηση εκμεταλλευόμενη ταυτόχρονα την ισχυρή επωνυμία του brand, τη μεγάλη πελατειακή βάση, το δίκτυο παγκόσμιας εμβέλειας και το δίκτυο λιανικής πώλησης της Bridgestone.

Η ομάδα management παραμένει αμετάβλητη, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, και θα βασιστεί στις επενδύσεις και τις δυνατότητες της Bridgestone για την επιτάχυνση των σημερινών αναπτυξιακών σχεδίων στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου όπου υπάρχει η Telematics.

The post Η Bridgestone Europe εξαγόρασε την TomTom Telematics αντί 910 εκατ. ευρώ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα