Μήνυμα Τουρκίας για το Αιγαίο, την Κύπρο και τους «8» λίγο πριν την επίσκεψη Τσίπρα

Με σαφείς αιχμές και προς την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με ανακοίνωση της η Τουρκία αναφέρεται σε χώρες οι οποίες στηρίζουν τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τις χώρες αυτές.

Όπως αναφέρεται, το Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κατά όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδίως της Fetullah Terrorist Organisation/Parallel State Structure (FETO/ PSS),

του PKK / PYD-YPG και του DAESH και ότι «εξετάζονται τα συμπληρωματικά μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής προσπάθειας για την εξασφάλιση της ασφάλειας στα νότια σύνορα της Τουρκίας και των μεθόδων των τρομοκρατικών οργανώσεων που αποσκοπούν στη διάλυση της ειρήνης στη χώρα».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η καταπολέμηση όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων θα συνεχιστεί αδιάλειπτα.

Σε μια αναφορά που αφορά την Ελλάδα και τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι -κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στη γείτονα τον Ιούλιο του 2016- κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας τονίζει «ότι είναι απαράδεκτο να απέχουν ορισμένες χώρες από την έκδοση των φυγόδικων μελών των τρομοκρατικών οργανώσεων και ότι οι εκδόσεις τους είναι απαιτούνται από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες».

Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα παρακολουθούνται στενά. Όπως τονίζεται «θα συνεχίσουν να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας από διεθνείς συμφωνίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα