Γ. Αϋφαντοπούλου, ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ: Απαραίτητα τα ανοιχτά δεδομένα για τον σχεδιασμό των εμπορευματικών μεταφορών

Στην αδυναμία κεντρικού σχεδιασμού για τις εμπορευματικές μεταφορές, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πόσο είναι το μεταφορικό έργο, αναφέρθηκε η Γεωργία Αϋφαντοπούλου, διευθύντρια Ερευνών/αναπληρώτρια διευθύντρια ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, στο 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023.

«Οι εταιρείες, που έχουν τα δεδομένα, δεν τα μοιράζονται. Αυτό πρέπει να αλλάξει, αυτή την πληροφορία πρέπει να την ανοίξουμε», υποστήριξε, προτείνοντας τη δημιουργία ενός φορέα που θα συγκεντρώνει και θα διαχέει την πληροφορία.

Η κα Αϋφαντοπούλου τόνισε την ανάγκη το κράτος να παρέμβει και να εκπονήσει

σχέδια βιώσιμων εμπορευματικών μεταφορών σε επίπεδο δήμων, περιφερειών ή πολεοδομικού συγκροτήματος. Όπως περιέγραψε, η κυκλοφορία στους δρόμους των μεγάλων πόλεων έχει επιβαρυνθεί κατά 35% από τους στόλους διανομής εμπορευμάτων, ενώ ακόμα μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου.

«Κουβεντιάζουμε εδώ και 6 χρόνια για το τι πρέπει να κάνουμε για την ανάπτυξη των υποδομών και των μεταφορών. Πρέπει να απαντήσουμε σε πραγματικές ανάγκες, αυτό λείπει», σημείωσε η διευθύντρια Ερευνών / αναπληρώτρια διευθύντρια ΙΜΕΤ / ΕΚΕΤΑ, χαρακτηρίζοντας απαραίτητο έναν εθνικό σχεδιασμό για τα logistics, με καθορισμό χρήσεων γης, συνεργασία φορέων και εκπόνηση master plan για το πού θα αναπτύξουμε εμπορευματικά κέντρα. Τέλος, προσέθεσε πως η Ελλάδα υστερεί πολύ στην ψηφιοποίηση των logistics.

Το άρθρο Γ. Αϋφαντοπούλου, ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ: Απαραίτητα τα ανοιχτά δεδομένα για τον σχεδιασμό των εμπορευματικών μεταφορών εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
g-ayfantopoulou-imeteketa-aparaitita-ta-anoichta-dedomena-gia-ton-schediasmo-ton-eborevmatikon-metaforon.htm
Τυχαία Θέματα