Εταιρείες ακινήτων και funds «συνδιαμορφώνουν» τις εξελίξεις στα logistics

Ο «έλεγχος» του κλάδου των logistics αρχίζει να… μεταφέρεται σε άλλα «κέντρα». Από το 2019 και έπειτα και με αποκορύφωμα το 2021, οι «παραδοσιακές» μεγάλες εταιρείες του κλάδου απέκτησαν «συνομιλητές» για την… επόμενη ημέρα.

Δεν είναι κοινό μυστικό ότι η είσοδος των εταιρειών ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΑΠ), αλλά και funds στην αγορά των logistics έχει αλλάξει τις «ισορροπίες» του κλάδου

και θα τις αλλάξει περαιτέρω στο άμεσο μέλλον.

Η τάση για αποδοτικότερες, μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες αποθήκες είναι εμφανής, εξαιτίας της «έκρηξης» του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ανάγκης βελτίωσης του last – mile στις παραδόσεις.

Εταιρείες, όπως η BriQ Properties, η Prodea Investments, η Premia Properties, η Trastor και η Noval κινούνται δυναμικά στην απόκτηση αποθηκών και οικοπέδων.

Επίσης, δεν λείπουν και οι άμεσες συναλλαγές, όπως η απόκτηση του 80% της SARMED Warehouses από την BriQ Properties και η απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού της ΜΑΚΙΟS από την HIG Capital.

Οι αποθήκες logistics, σύμφωνα με αναλυτές του κλάδου, προσφέρουν αποδόσεις μεταξύ 6,5% – 7,5% και μάλιστα, όσες εταιρείες τοποθετήθηκαν στην αρχή του παρόντος ανοδικού κύκλου και πριν o κλάδος γίνει «μόδα», εκτιμάται ότι εξασφάλισαν ακόμα χαμηλότερες τιμές αγορές, με διψήφιες ετήσιες αποδόσεις.

Η κινητικότητα στον κλάδο αναμένεται να συνεχιστεί, με τυχόν «ανακατατάξεις», όχι μόνο σε «μεγάλα μαγαζιά», αλλά και σε «μεσαία».

The post Εταιρείες ακινήτων και funds «συνδιαμορφώνουν» τις εξελίξεις στα logistics appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα