Καθορισμός μέγιστης ποσότητας πετρελαίου στα εισερχόμενα φορτηγά από μη κοινοτικά σύνορα

Τροποποίηση επήλθε στις διατάξεις για την μέγιστη ποσότητα για την οποία παρέχεται απαλλαγή από τον εισαγωγικό δασμό, τον Φ.Π.Α. και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.), η οποία καθορίστηκε σε 350 λίτρα/όχημα κι επιπλέον 200 λίτρα για τον ρυμουλκούμενο ψυκτικό θάλαμο.

Πρόκειται για την ικανοποίηση αιτήματος της ΟΦΑΕ προς τα συναρμόδια υπουργεία, όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, καθώς ο καθορισμός της μέγιστης ποσότητας πετρελαίου

στα εισερχόμενα φορτηγά οχήματα στην Ελλάδα από μη κοινοτικά σύνορα, είχε ως σκοπό τον περιορισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού από μη κοινοτικά οχήματα, καθώς και τον περιορισμό της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Παρ’ όλα αυτά η ποσότητα των 200 λίτρων που ίσχυε μέχρι σήμερα ανά φορτηγό όχημα, ήταν ιδιαίτερα περιοριστική και δεν εξυπηρετούσε ούτε τα ελληνικά ΦΔΧ, τα οποία επιστρέφουν μέσω μη κοινοτικών συνόρων.

«Η τροποποίηση αυτή δίνει περισσότερη ευελιξία στους συναδέλφους μας, ενώ παράλληλα περιορίζει λαθρεμπορία και αθέμιτο ανταγωνισμό που ήταν και ο πρωταρχικός σκοπός του μέτρου», αναφέρει η ΟΦΑΕ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που διαθέτει η ΟΦΑΕ, στο επόμενο διάστημα αναμένεται και η προσαρμογή των αντίστοιχων περιοριστικών διατάξεων που ισχύουν στην Τουρκία για τα ελληνικά ΦΔΧ, τις οποίες η τούρκικη πλευρά είχε αρχικά επιβάλλει ως αντίμετρα.

The post Καθορισμός μέγιστης ποσότητας πετρελαίου στα εισερχόμενα φορτηγά από μη κοινοτικά σύνορα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα