Σφοδρή χιονόπτωση στην Ήπειρο. Κλειστά σχολεία και απαγόρευση κυκλοφορίας για νταλίκες

10:48 9/1/2019 - Πηγή: BankWars

Χιονίζει από τα ξημερώματα στον νομό Ιωαννίνων και στους ορεινούς δήμους της ‘Αρτας. Συνεργεία των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται πυρετωδώς για να μην κλείσουν τα οδικά δίκτυα. Αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού επιχειρούν να φτάσουν μέχρι το πιο απομακρυσμένο προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ανοικτοί.

Το χιόνι πέφτει πυκνό από τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να έχουν νεκρώσει σχεδόν τα πάντα. Τα σχολεία σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων δεν λειτουργούν, όπως κλειστό είναι και το Πανεπιστήμιο. Αδύνατη

σήμερα η λειτουργία των δικαστηρίων και επακόλουθο η αναβολή εκδίκασης όλων των υποθέσεων. Η κίνηση, ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων γίνεται με δυσκολία και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη.

Από τις 4 τα ξημερώματα απαγορεύτηκε η κίνηση σε φορτηγά και νταλίκες, στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Κακκαβιάς, στην παλιά εθνική Ιωαννίνων -Κοζάνης, ενώ η τροχαία σταματάει όσους κινούνται στην Εγνατία στα διόδια Δροσοχωρίου και στο Επισκοπικό της Ιονίας Οδού, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης.

Τα σχολεία λόγω παγετού και χιονόπτωσης είναι κλειστά στον νομό Ιωαννίνων και στους δήμους, όπου εκδηλώνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα