Δαπανηρή η υπηρεσία ανακατεύθυνσης αλληλογραφίας της Royal Mail

Σε αλλαγή της χρέωσης ανακατεύθυνσης αλληλογραφίας από την κατηγορία «ανά επώνυμο» σε «ανά νοικοκυριό» προτρέπει τη Royal Mail η Citizens Advice.

Όπως υποστηρίζει η φιλανθρωπική οργάνωση, «η υπηρεσία ανακατεύθυνσης της Royal Mail είναι άδικη, ξεπερασμένη και πολύ δαπανηρή».

Χρεώνοντας ανά επώνυμο την υπηρεσία ανακατεύθυνσης ταχυδρομείου τιμωρούνται τα ανύπαντρα ζευγάρια,

οι σύζυγοι που διατηρούν το δικό τους επώνυμο, τα παιδιά, καθώς και οι ηλικιωμένοι συγγενείς με διαφορετικά επώνυμα που ζουν κάτω από την ίδια στέγη, τονίζει η Citizens Advice.

Κατά τα γραφόμενα της «The Guardian», από την πλευρά της η Royal Mail δήλωσε ότι συμφωνεί με την φιλανθρωπική οργάνωση αναφορικά με την «ανάγκη ύπαρξης διαφορετικής δομής τιμολόγησης», συμπληρώνοντας ότι σύντομα αναμένονται οι νέες χρεώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη Citizens Advice, πάνω από το ήμισυ (55%) των ανθρώπων που μετακόμισαν τα τελευταία 2 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο ζουν σε κατοικία με τουλάχιστον ένα άτομο που έχει διαφορετικό επώνυμο.

Επίσης, η ανάλυση κατέδειξε ότι η Ολλανδία αποτελεί τη μόνη χώρα στην Ευρώπη που χρεώνει ανά επώνυμο.

Παράλληλα, το φιλανθρωπικό ίδρυμα κάλεσε τη Royal Mail να κάνει την υπηρεσία ανακατεύθυνσης πιο προσιτή, σημειώνοντας ότι η τιμή 3μηνης ανακατεύθυνσης ταχυδρομείου είχε αυξηθεί κατά 74% από το 2012, ενώ τα ταχυδρομικά τέλη για γραμματόσημα β’ προτεραιότητας αυξήθηκαν μόλις 12%.

Αναλυτικότερα, οι πολίτες στο Ην. Βασίλειο πληρώνουν σήμερα για την υπηρεσία ανακατεύθυνσης το ποσό των £33,99 για διάστημα έως και 3 μηνών. Το ποσό των £46,99 για έως 6 μήνες και £66,99 για έως και 12 μήνες.

The post Δαπανηρή η υπηρεσία ανακατεύθυνσης αλληλογραφίας της Royal Mail appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα