Τροποποίηση του κανονισμού ανεφοδιασμού αεροσκαφών με καύσιμα σε αεροδρόμια

Τροποποιήθηκε ο κανονισμός ανεφοδιασμού αεροσκαφών με καύσιμα σε αεροδρόμια. Έπειτα από σχετική απόφαση της ΥΠΑ τροποποιήθηκε το άρθρο 4 «Μέτρα προφύλαξης πριν τον ανεφοδιασμό».

Επιμέλεια: Μαρίνα Δημητρίου

Με το νέο ΦΕΚ που εκδόθηκε, δύναται να πραγματοποιείται ανεφοδιασμός καυσίμων σε αεροσκάφος, όταν οι επιβάτες επιβιβάζονται, αποβιβάζονται ή παραμένουν σε αυτό (on board) υπό τις εξής προϋποθέσεις:

– Ο φορέας λειτουργίας του αεροδρομίου να έχει εγκρίνει σχετικό

ad hoc ή πάγιο αίτημα του αερομεταφορέα.

– Να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σταθμού του Αεροδρομίου από τον φορέα λειτουργίας του αεροδρομίου, με πρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με τον αριθμό πτήσης, τον τύπο του αεροσκάφους, τη θέση στάθμευσης και τον προγραμματισμένο χρόνο έναρξης του ανεφοδιασμού.

– Πυροσβεστικό όχημα να παραμένει σε επιφυλακή (stand-by) πλησίον του αεροπλάνου, ή στον Πυροσβεστικό σταθμό ή σε άλλη κατάλληλη θέση.

– Το ανώτατο επιτρεπτό χρονικό όριο για την επέμβαση του πυροσβεστικού οχήματος στο αεροσκάφος – μετρούμενο από την αρχική διαρροή ή ανάφλεξη μέχρι και την επίτευξη μέγιστης παροχής κατασβεστικού υλικού από αυτό- είναι ίσο με 60 δευτερόλεπτα.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΦΕΚ ΚΑΥΣΙΜΑ

The post Τροποποίηση του κανονισμού ανεφοδιασμού αεροσκαφών με καύσιμα σε αεροδρόμια appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα