Απεργία των εργαζόμενων της Εγνατίας Οδού την Πέμπτη 1 Απριλίου

Στη  διαδικτυακή γενική συνέλευση  του ΣΕΤΕΟ στις 16 Μαρτίου 2021 αποφασίστηκε, με συντριπτική πλειοψηφία, η προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021,

καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Ένας διαγωνισμός, που διεξάγεται μια δεκαετία τώρα, με αδιαφανείς και πρωτόγνωρες 

διαδικασίες, όπως επανυποβολή προσφορών μετά την πρώτη καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού, χωρίς τη δικαστική απόφαση για την εξέλιξη αυτή.

Ο Σύλλογός των Εργαζομένων της Εγνατίας Οδού ήταν και συνεχίζει να είναι πλήρως αντίθετος με τη σχεδιαζόμενη παραχώρηση, αποδεικνύοντας με αδιάσειστα οικονομοτεχνικά στοιχεία και τεκμηριωμένες μελέτες την πάγια θέση του, ότι μόνο η δημόσια διαχείριση της οδού προασπίζεται το πραγματικό Δημόσιο Συμφέρον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ζητούμε τη ματαίωση του διαγωνισμού, που διεξάγεται κάτω από ειδικές συνθήκες (πανδημία και μειωμένοι κυκλοφοριακοί φόρτοι), οι οποίες θα οδηγήσουν σε χαμηλές οικονομικές προσφορές που δεν συνάδουν με την αξία του έργου», επισημαίνεται.

The post Απεργία των εργαζόμενων της Εγνατίας Οδού την Πέμπτη 1 Απριλίου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα