Αιχμές Minoan Lines κατά Τράπεζας Πειραιώς για τους χειρισμούς της στην HSW

Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Minoan Lines από τους χειρισμούς της Τράπεζας Πειραιώς, τόσο στο διαγωνισμό πώλησης του 40% της HSW, όσο και στα αποτελέσματα της τελευταίας γενικής συνέλευσης, όπου η Minoan δεν εξέλεξε κανένα μέλος.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος Μινωϊκών Γραμμών Μιχάλης Χατζάκης, με δήλωσή του, η οποία φιλοξενείται στο newmoney.gr, επεσήμανε: «Η Τράπεζα

Πειραιώς πρότεινε προς πώληση το ποσοστό των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία HSW και έλαβε μία προσφορά από το Group Grimaldi κατά πολύ ανώτερη από τον δεύτερο προσφέροντα.

Ο μειοδότης είναι και ο βασικός ανταγωνιστής της HSW και κατ’ ορισμό, θα έπρεπε να δώσει την καλύτερη προσφορά για να επωφεληθεί του μεριδίου της αγοράς που ελέγχει η HSW ή για να εξαλείψει εξολοκλήρου τον βασικό του ανταγωνιστή.

Η Τράπεζα Πειραιώς, παρά ταύτα, δεν ολοκλήρωσε την πώληση του ποσοστού της.

Η ίδια η Τράπεζα αποφασίζει να αποκλειστεί από την διαχείριση της εταιρείας ο πρώτος μέτοχος (κατέχει το 48,5%), που συμβαίνει να είναι και από τους πιο επιτυχημένους εφοπλιστές παγκοσμίως, ευνοώντας με το ποσοστό των μετοχών της μία μικρή ομάδα μικρομετόχων, στους οποίους έδωσε την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. και την διαχείριση της εταιρείας.

Μικρή ομάδα, που αναλογικά δεν διακυβεύει επιχειρηματικά τα κεφαλαία που διακυβεύουν οι μέτοχοι Group Grimaldi και Τράπεζα Πειραιώς.

Εν κατακλείδι, κατά την γνώμη μου, η Τράπεζα με τις προαναφερθείσες ενέργειες ζημιώνει η ίδια τα συμφέροντά της, ως μέτοχος και ακόμα περισσότερο, ως ο μεγαλύτερος πιστωτής της HSW».

The post Αιχμές Minoan Lines κατά Τράπεζας Πειραιώς για τους χειρισμούς της στην HSW appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα