Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ την επίσχεση εργασίας

Συνεχίζουν και αύριο Παρασκευή την επίσχεση εργασίας οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του συνδικάτου τους Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών, Μαρτίου και Απριλίου και το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ» ανέφερε συγκεκριμένα και επανέλαβε ότι καθημερινά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

θα συνεδριάζουν και θα αποφασίζουν για την επόμενή τους κίνηση σε επίπεδο κινητοποιήσεων, με βάση και τις εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης ανακοίνωσε ότι ότι νωρίς το πρωί κατατέθηκε ως ενέχυρο στην Εθνική Τράπεζα η απόφαση της Διαιτησίας, με βάση την οποία, όπως ανέφερε, το ελληνικό δημόσιο για την εκκαθάριση του 2014 οφείλει να καταβάλει στον ΟΑΣΘ το ποσό των 4,6 εκατ. ευρώ. «Περιμένουμε το “πράσινο φως” για να λάβουμε το δάνειο που ζητήσαμε ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ» πρόσθεσε. Εξήγησε ότι με το που εγκριθεί το δάνειο, ο ΟΑΣΘ θα καταβάλει τα δεδουλευμένα Μαρτίου στους εργαζομένους του και θα τους εξοφλήσει και το δώρο του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι, χτες, απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα της διοίκησης του ΟΑΣΘ να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, ώστε να κηρυχθεί άκυρη -ως καταχρηστική- η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό.

The post Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ την επίσχεση εργασίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα