Αυξήσεις μισθών 6% διεκδικούν πιλότοι και προσωπικό αέρος, εδάφους της Air France

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν, την Πέμπτη, πιλότοι και προσωπικό αέρος και εδάφους της Air France, διεκδικώντας γενική αύξηση μισθών της τάξης του 6%.

Για το λόγο αυτό, η γαλλική αεροπορική εταιρεία προβλέπει την ακύρωση του 50% των πτήσεών της μεγάλων αποστάσεων που αναχωρούν από το Παρίσι. Σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση της αεροπορικής προβλέπει να τηρήσει «το 75% των προγραμματισμένων πτήσεών της», βάσει

του οποίου θα πραγματοποιηθεί «το 50% των πτήσεών της μεγάλων αποστάσεων που αναχωρούν από το Παρίσι. Το 75% των πτήσεών της μεσαίων αποστάσεων από και προς το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού» και «το 85% των πτήσεών της μικρών αποστάσεων».

Ο όμιλος Air France-KLM εμφανίζει κέρδος εκμετάλλευσης αυξημένο κατά 42% για το 2017 στα 1,488 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 588 εκατ. για το γαλλικό κομμάτι του.

Η διεύθυνση κατέθεσε ένα νέο σχέδιο συμφωνίας που προβλέπει μια γενική αύξηση, την πρώτη από το 2011, της τάξης του 1%, η οποία θα καταβληθεί σε δύο φάσεις και έναν φάκελο ατομικών αυξήσεων της τάξης του 1,4% μόνον για το προσωπικό εδάφους.

Το κείμενο αυτό, το οποίο απέρριψε η πλειονότητα των συνδικάτων, υλοποιήθηκε μονομερώς από την διεύθυνση.

Τα συνδικάτα που καλούν σε απεργία καταδικάζουν την αύξηση αυτή λέγοντας ότι πρόκειται για «ελεημοσύνη», η οποία «δεν θα μπορέσει να αντισταθμίσει την αύξηση του κόστους διαβίωσης και να καλύψει τη διαφορά μετά το πάγωμα των μισθών από το 2011».

Οι διεκδικήσεις των συνδικάτων «δεν είναι λογικές», απάντησε ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Air France-KLM Ζαν Μαρκ Ζαναγιάκ στην Le Monde. «Το συνολικό ύψος μιας τέτοιας αύξησης αντιπροσωπεύει περίπου 240 εκατ. ευρώ», πρόσθεσε.

The post Αυξήσεις μισθών 6% διεκδικούν πιλότοι και προσωπικό αέρος, εδάφους της Air France appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα