Άνω των 150 εκατ. ευρώ ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα. Αναμένεται η ολοκλήρωση των μελετών

Άνω των 150 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα στοιχίσει ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα και τα βοηθητικά και συνοδά έργα, τα οποία πρόκειται να αναμορφώσουν την ευρύτερη περιοχή.

Το έργο δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη, καθώς έχουν εμφανιστεί – σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Μεταφορών – καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των μελετών από το ΕΜΠ.

Ο «Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων» (ΚΣΥΛ), ο οποίος θα υλοποιηθεί μέσω

ΣΔΙΤ, θα κατασκευασθεί πάνω από το αμαξοστάσιο του Μετρό στον Ελαιώνα.

Γι΄ αυτό το λόγο έχει υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Αττικό Μετρό, του δήμου Αιγάλεω και των ΚΤΕΛ για τη δημιουργία του ΚΣΥΛ.

Κοινός στόχος είναι η υλοποίηση ενός σύγχρονου Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων, ο οποίος θα αλλάξει ριζικά τα σημερινά δεδομένα, όσον αφορά στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των υπεραστικών λεωφορείων στους σταθμούς του Κηφισού και της οδού Λιοσίων, δίδοντας παράλληλα αναπτυξιακή δυναμική στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα.

Τα ΚΤΕΛ θα βρίσκονται στο επίπεδο και από πάνω οι διάφορες ψυχαγωγικές και άλλες εγκαταστάσεις, ενώ από κάτω θα είναι το Μετρό. Η υπόγεια διάβαση έχει ήδη κατασκευαστεί.

Υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί 35.000 αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών ημερησίως, με 70 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων και άλλες 23 για διεθνείς γραμμές.

Οι εμπορικές χρήσεις θα εκτείνονται σε 16.000 τ.μ., προβλέπουν μέχρι και ξενοδοχείο. Αντίστοιχα, 50.000 τ.μ. προορίζονται για ΚΤΕΛ, ταξί και αστικές συγκοινωνίες.

Επειδή ο νέος σταθμός, όπως προβλέπεται και από το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο εξυπηρέτησης επιβατών λεωφορειακών γραμμών εσωτερικού και εξωτερικού, το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να χαρακτηριστεί ως «ειδικό κτίριο δημοσίου ενδιαφέροντος».

The post Άνω των 150 εκατ. ευρώ ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα. Αναμένεται η ολοκλήρωση των μελετών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα