Αυτές είναι οι πλουσιότερες αγορές logistics στην Ευρώπη: 1η η Γερμανία, 17η η Ελλάδα

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγορά logistics στην Ευρώπη; Σύμφωνα με την παρουσίαση του Gerry Mattios, Partner Supply Chain and Global Trade Expert Singapore της BAIN & COMPANY στο πρόσφατο συνέδριο «Transportation & Logistics» του Scisce, η γερμανική με αξία 236 δισ. ευρώ.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Ακολουθεί, σε μεγάλη απόσταση, η Γαλλία

με 116 δισ., το Ηνωμένο Βασίλειο με 114 δισ., η Ιταλία με 82 δισ. και η Ισπανία 69 δισ.

Η Ελλάδα είναι 17η, με αξία αγοράς 13 δισ. Η χώρα μας προηγείται χωρών, όπως η Ρουμανία, η Πορτογαλία και η Ουγγαρία.

Σύμφωνα με τον κ. Mattios, η ευρωπαϊκή αγορά logistics αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια με 3,7% και αναμένεται να αυξηθεί 3,1% – 5% ετησίως μέχρι το 2024.

Όπως επισήμανε στο συνέδριο, η πανδημία COVID – 19 έδειξε ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού που έχουν κατασκευαστεί για αποδοτικότητα δεν επαρκούν. Επίσης ότι:

-Οι αλυσίδες εφοδιασμού θα πρέπει να είναι πιο ανθεκτικές, με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα και βελτιωμένες δυνατότητες πρόβλεψης,

-Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου θα συνεχίσει να αυξάνεται και θα παρέχει σημαντικό όγκο απόδοσης για εταιρείες logistics,

-Η καινοτομία απαιτεί όλο και μεγαλύτερο σχεδιασμό, γρήγορες δοκιμές & μάθηση και γρήγορες εισαγωγές προϊόντων,

-Τα αυτόνομα συστήματα θα εξαπλωθούν γρήγορα σε λειτουργίες Logistics από την εντολή οχήματος σε παραδόσεις, προγραμματισμό, αποθήκευση και ανάκτηση,

-Το 2021 και το 2022 θα είναι υψηλά έτη ανάπτυξης για την οικονομική δραστηριότητα, άρα μία καλή στιγμή για να πραγματοποιηθούν επενδύσεις σε ψηφιακά και αυτόνομα συστήματα.

The post Αυτές είναι οι πλουσιότερες αγορές logistics στην Ευρώπη: 1η η Γερμανία, 17η η Ελλάδα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα