V. Bulc: Η Ευρώπη χρειάζεται σαφείς κανόνες στον τομέα των οδικών μεταφορών

Τη σημασία των νομοθετικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα των οδικών μεταφορών έθεσε υπόψη των υπουργών Μεταφορών της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας και της Πολωνίας η ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών Violeta Bulc.

Σύμφωνα με την ίδια, «η Ευρώπη χρειάζεται σαφείς κανόνες στον τομέα των οδικών μεταφορών. Η σημερινή κατάσταση δεν αποτελεί επιλογή!

Χωρίς λύση, θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα κύμα ασυντόνιστων εθνικών

απαιτήσεων, γεγονός που θα προκαλέσει διάσπαση στην εσωτερική αγορά, δημιουργώντας αβεβαιότητα, υψηλότερα κόστη και απώλεια ανταγωνιστικότητας για την ΕΕ!».

Όπως σημείωσε, για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις αυτές, τον Μάιο του 2017, η Κομισιόν πρότεινε μια σειρά σημαντικών νομοθετικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων για το mobility.

Τα μέτρα αυτά θα κάνουν την διαφορά τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τους operators.

Οι σαφείς και κοινοί κανόνες που εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη-μέλη θα δημιουργήσουν πραγματικά ισότιμους όρους ανταγωνισμού και αυτό σημαίνει ότι οι μεταφορείς θα λειτουργούν υπό τις ίδιες συνθήκες.

Όλα αυτά τα μέτρα θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας των οδηγών. Θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της έλλειψης οδηγών που πλήττει ολόκληρη την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Η εφαρμογή των κανόνων απόσπασης θα εξασφαλίσει δίκαιη αμοιβή όταν υπάρχει εργασία σε άλλα κράτη-μέλη.

Η πολιτική συμφωνία που επετεύχθη από τους υπουργούς Μεταφορών στις 3 Δεκεμβρίου 2018 αποτελεί σημαντικό ορόσημο αυτής της διαδικασίας.

Καλώ τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις διαδικασίες. Η Κομισιόν είναι έτοιμη να διευκολύνει τις συζητήσεις και να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις».

The post V. Bulc: Η Ευρώπη χρειάζεται σαφείς κανόνες στον τομέα των οδικών μεταφορών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα