PortEconomics: Τα 20 μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο την περίοδο 2000-2018

Τη διαχρονική ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα 20 μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, την περίοδο 2000-2018, παρουσιάζει το PortEconomics.

Το βίντεο παρήχθη από τους Θάνο Πάλλη, Αιμιλία Παπαχρήστου και Γιώργο Βαγγέλα, με αφορμή τη διοργάνωση του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum.

Ο Πειραιάς

συγκαταλέγεται εξ αρχής στα μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας της Μεσογείου, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι από το 2002 και μετά στο χάρτη εντάσσεται η Κέρκυρα και από το 2010 το Κατάκολο, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλο, στην Ελλάδα η προβλεπόμενη αύξηση εφέτος θα αγγίξει το 7% στους επιβάτες κρουαζιέρας, ωστόσο ζητήματα όπως η γεωπολιτική αστάθεια, ο περιορισμένος αριθμός λιμανιών που μπορούν να υποδεχθούν κρουαζιερόπλοια και η αδυναμία των υφιστάμενων υποδομών να εξυπηρετήσουν τον αυξανόμενο αριθμό επιβατών αποτελούν τροχοπέδη για τον κλάδο.

B.B.

The post PortEconomics: Τα 20 μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο την περίοδο 2000-2018 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα