Online ενημερωτική εκδήλωση για την ηλεκτροκίνηση στις επιχειρήσεις

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση-συνάντηση διοργανώνει ο ΣΕΒΕ σε συνεργασία με την MC-CHARGERS στις 13 Ιουλίου 2023, ώρες 15.00-16.00, με θέμα την ηλεκτροκίνηση στις επιχειρήσεις.

Εισηγητές θα είναι ο Χαράλαμπος Μαρμάγγελος, ιδρυτής της MC-CHARGERS με πτυχίο και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και μεταπτυχιακό Diploma στα Logistics και η Άννα Δασκαλάκη, διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην διαχείριση κατασκευαστικών έργων με ΒΙΜ τεχνολογία.

Η κινητικότητα χαμηλών εκπομπών αποτελεί μία από τις βασικές συνιστώσες της ευρύτερης μετάβασης προς μια κυκλική οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, η οποία είναι αναγκαία για να διατηρήσει η Ευρώπη την ανταγωνιστικότητά της και για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας των προσώπων και των αγαθών.

Για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης κατά 30% των εκπομπών άνθρακα έως το 2030, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην κινητικότητα χαμηλών εκπομπών, αφού οι μεταφορές αντιπροσωπεύουν το 40% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας και καλύπτονται κατ’ αποκλειστικότητα από προϊόντα πετρελαίου.

Το 2030 ο συνολικός στόλος των επιβατικών οχημάτων θα πρέπει να αποτελείται κατά 30% από ηλεκτρικά οχήματα.

Για να καταστεί το δίκτυο τροφοδότησης ενέργειας των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα  επαρκές, μια σειρά από κίνητρα και επιδοτήσεις έχει δοθεί προς τις επιχειρήσεις για να επενδύσουν σε υποδομές φόρτισης οχημάτων. Σε αυτή την ενημερωτική συνάντηση θα αναλυθούν αυτά τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις που δίνονται στις επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος “ΦΟΡΤΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ”, και θα αναλυθούν οι απαιτήσεις κάθε περίπτωσης.

Το άρθρο Online ενημερωτική εκδήλωση για την ηλεκτροκίνηση στις επιχειρήσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις metaforespress