MedCruise και CLIA Europe ενώνουν δυνάμεις για την περαιτέρω προώθηση της κρουαζιέρας

Στην υπογραφή συμφωνίας προχώρησαν η MedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου) και η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας Ευρώπης (CLIA Europe), με στόχο την προώθηση της κρουαζιέρας σε Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα, Ερυθρά Θάλασσα, Αδριατική, Βόρεια Αφρική και Ατλαντικό.

Μέσω του Μνημονίου Συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα προωθήσουν μια ενιαία θέση για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης της κρουαζιέρας ενώπιον ΕΕ, κυβερνήσεων, τοπικών αρχών κ.ά.

Ο πρόεδρος της CLIA Europe,

Κυριάκος Αναστασιάδης, δήλωσε «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε στενά με τη MedCruise. Έχουμε και οι δύο ξεχωριστούς τομείς εξειδίκευσης και αντιπροσωπεύουμε μια ευρεία γκάμα μελών, οπότε αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει και τις δύο πλευρές».

Από την πλευρά του, ο Airam Díaz Pastor, πρόεδρος της MedCruise σχολίασε «Η κρουαζιέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για τα μέλη της MedCruise και είναι ζωτικής σημασίας να συνεργαστούμε στενότερα.

Σήμερα δηλώνουμε ότι θέλουμε να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη σχέση μεταξύ λιμένων και κρουαζιερόπλοιων, που θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε τη συμβολή του κλάδου σε μια περιοχή που αντιπροσωπεύει το 15,8% του παγκόσμιου μεριδίου ανάπτυξης κρουαζιερόπλοιων».

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, MedCruise και CLIA Europe θα μοιράζονται στατιστικά στοιχεία, μελέτες και εκθέσεις κοινού ενδιαφέροντος αναφορικά με τις τάσεις της βιομηχανίας, της ναυπηγικής βιομηχανίας και των νέων τεχνολογιών.

Παράλληλα, θα συνεργάζονται με την επαγγελματική εξέλιξη και τη δημιουργία νέων μελετών για τη βιομηχανία κρουαζιέρας.

Τέλος, θα δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη και των δύο οργανώσεων, για την εκτέλεση όσων επιτάσσει η συμφωνία.

Μαρίνα Δημητρίου

The post MedCruise και CLIA Europe ενώνουν δυνάμεις για την περαιτέρω προώθηση της κρουαζιέρας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα