H «θερινή αντεπίθεση» της SKY express: Έρχονται 2 νέα Airbus Α320, η εταιρεία θα διαθέτει 21 αεροσκάφη (Airbus + ATR)

Στα τέλη του 2020 έκανε το «μεγάλο μπαμ» στις εγχώριες αερομεταφορές, ανακοινώνοντας τη προμήθεια 6 αεροσκαφών τύπου Airbus A320neo, τα οποία της επέτρεψαν την επέκταση στο εξωτερικό (2021).

Του Φώτη Φωτεινού

Η SKY express, η οποία ανήκει στον Όμιλο IOGR του Γιάννη Γρύλου, δεν «μένει» εκεί, καθώς πριν από λίγες ημέρες προχώρησε στην παραλαβή και του 7ου Airbus A320 (είναι ceo

και όχι neo) και ετοιμάζεται, έως τα τέλη του μήνα και σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, να παραλάβει ακόμη 2 Airbus A320neo.

Η εταιρεία, έως τα τέλη Μαΐου, θα διαθέτει στόλο 21 αεροσκαφών, δηλαδή 9 Airbus A320 και 12 ATR, εκ των οποίων 6 ATR (τα ATR 72 – 600) είναι καινούργια.

Οι ανωτέρω κινήσεις φανερώνουν την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, η οποία – σύμφωνα με αεροπορικούς αναλυτές  – δύναται φέτος να υπερδιπλασιάσει την επιβατική κίνησή της σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Είναι ενδεικτικό ότι, με τη προμήθεια και των επιπρόσθετων Airbus, τα οποία θα εκτελέσουν άμεσα πτητικό έργο, η εταιρεία θα διεξάγει πτήσεις τη θερινή περίοδο σε 20 πόλεις σε 11 χώρες, με εκτιμήσεις για άνω των 30.000 πτήσεων για την περίοδο Μάιος – Οκτώβριος.   

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τις Βρυξέλλες και τη Λάρνακα προστέθηκαν για το φετινό καλοκαίρι το Άμστερνταμ, η Λισσαβόνα, η Λυών, η Λιλ, η Μασσαλία και η Νάντ, η Κοπεγχάγη και το Μπιλούντ της Δανίας, η Βαρσοβία και οι πόλεις Gdansk, Poznan, Rzeszów και Wroclaw της Πολωνίας, το Ταλίν της Εσθονίας και η Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Αντίστοιχα, στο δίκτυο εσωτερικού, η SKY express ενίσχυσε τις απευθείας πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και των Επτανήσων, διατηρώντας ταυτόχρονα τη σύνδεση της Αθήνας με το μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού.

The post H «θερινή αντεπίθεση» της SKY express: Έρχονται 2 νέα Airbus Α320, η εταιρεία θα διαθέτει 21 αεροσκάφη (Airbus + ATR) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα