Πρώτη φωτογραφία υπερμεγέθους μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Για πρώτη φορά, αστρονόμοι απαθανάτισαν σε φωτογραφία μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας.

Πρόκειται για την πρώτη άμεση παρατήρηση που επιβεβαιώνει την παρουσία της μαύρης τρύπας, γνωστής ως Τοξότης Α*, ως την καρδιά του Γαλαξία που χτυπά.

Οι μαύρες τρύπες δεν εκπέμπουν φως, αλλά η εικόνα δείχνει τη σκιά της μαύρης τρύπας που περιβάλλεται από έναν φωτεινό δακτύλιο φωτός, ο οποίος κάμπτεται από τη βαρύτητα της μαύρης τρύπας. Οι αστρονόμοι λένε ότι η μαύρη τρύπα είναι 4 εκατομμύρια

φορές μεγαλύτερη από τον ήλιο μας.

Χρειάστηκαν χρόνια για να συλλάβουν και να επιβεβαιώσουν οι αστρονόμοι αυτή την εικόνα και ανακάλυψη. Προηγουμένως, οι επιστήμονες είχαν παρατηρήσει αστέρια να περιφέρονται γύρω από κάποιο αόρατο, τεράστιο αντικείμενο στο γαλαξιακό κέντρο.

{https://twitter.com/BBCEarth/status/1524757183577083904}

Στην όλη προσπάθεια, που κράτησε πέντε χρόνια, συμμετείχαν περισσότεροι από 300 ερευνητές 80 ερευνητικών φορέων πολλών χωρών που εργάστηκαν με ένα δίκτυο οκτώ διαφορετικών ραδιοτηλεσκοπίων σε όλο τον κόσμο που περιλαμβάνει το τηλεσκόπιο Event Horizon. Το τηλεσκόπιο πήρε το όνομά του από τον «ορίζοντα γεγονότων», το σημείο στο οποίο κανένα φως δεν μπορεί να διαφύγει από μια μαύρη τρύπα.

μαύρη τρύπαφωτογραφίααστρονομίαΓαλαξίας
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα