Νέα εγκύκλιος με τις υπηρεσίες που θα διαβιβάζεται προς εξέταση ο τεχνικός φάκελος υδατοδρομίου

Στην έκδοση νέας εγκυκλίου όσον αφορά τις υπηρεσίες στις οποίες θα διαβιβάζεται προς εξέταση ο τεχνικός φάκελος ενός υδατοδρομίου, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αναλυτικότερα, όπως τονίζεται, στη σχετική εγκύκλιο: «Με την αρ. πρωτ. 18271/25-01-2021 (ΑΔΑ: 9ΩΨΣ465ΧΘΞ-ΛΧΧ) εγκύκλιο 1/2021 με θέμα: «Διευκρινίσεις επί των διατάξεων της παρ. 1(α) του άρθρου 7 (δικαιολογητικά του τεχνικού φακέλου) και της παρ. Α.1 του άρθρου 9 (διαβίβαση του τεχνικού φακέλου υδατοδρομίων στις αρμόδιες Υπηρεσίες) του ν. 4663/2020 (Α΄ 30) όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4757/2020 (Α΄ 240)» και συγκεκριμένα

με την παρ. Β.1 αυτής, προσδιορίστηκαν οι υπηρεσίες ανά φορέα, της παρ. Α.1 του άρθρου 9 του ν. 4663/2020.

Με τη δημοσίευση του ν. 4903/2022 (Α΄ 46) και ειδικότερα με την παρ.1 του άρθρου 42, τροποποιήθηκε η παρ. Α.1 του άρθρου 9 του ν. 4663/2020 και προστέθηκαν οι περιπτώσεις (ι), (ια) και (ιβ), ως εξής:

-«(ι) στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για να εξετάσουν κατ’ ελάχιστον το Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων Ανάγκης (Emergency Plan). Ο τεχνικός φάκελος διαβιβάζεται στις περιπτώσεις αιτημάτων χορήγησης αδειών λειτουργίας και αδειών ίδρυσης και λειτουργίας».

-«(ια) στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, όταν παραχωρείται χερσαίος χώρος σύμφωνα με την περ. ζ) της παρ. 1 του άρθρου 7 σε ζώνη αιγιαλού, παραλίας ή και συνεχόμενου ή παρακείμενου του αιγιαλού θαλάσσιου χώρου εκτός ζώνης λιμένα, όχθης ή και συνεχόμενης της όχθης παρόχθιας ζώνης λίμνης, καθώς και σε εκτάσεις κυριότητας της ΕΤΑΔ Α.Ε. ή του ΤΑΙΠΕΔ, για να εξετάσουν κατ’ ελάχιστον ζητήματα παραχώρησης και συμβατότητας των προτεινόμενων έργων με άλλες δραστηριότητες της περιοχής» καθώς και

-«(ιβ) στις αρμόδιες τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον έλεγχο καταλληλότητας από πλευράς διασφάλισης της τελωνειακής επιτήρησης και της διενέργειας των αναγκαίων διατυπώσεων και ενδεδειγμένων ελέγχων σύμφωνα με το Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα (ν. 2960/2001, Α΄ 265) και τον Κανονισμό (ΕΕ) 952/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Οκτωβρίου 2013 για τη θέσπιση του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα. Ο τεχνικός φάκελος διαβιβάζεται σε όλες τις περιπτώσεις αιτημάτων χορήγησης αδειών».

Μετά τα ανωτέρω και λαμβάνοντας, επιπλέον, υπόψη:

α) την έναρξη λειτουργίας της Αρχής Πολιτικής Προστασίας (Α.Π.Α.),

β) τη μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας [Π.Δ. 70/2021 (Α΄ 161)], οι υπηρεσίες της παραγράφου Α.1 του άρθρου 9 του ν. 4663/2020, στις οποίες διαβιβάζεται προς εξέταση ο τεχνικός φάκελος υδατοδρομίου και διατυπώνουν γνώμη αποδοχής ή απόρριψης ή υποδεικνύουν τροποποιήσεις επί των δικαιολογητικών του, είναι οι κάτωθι:

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.Ε.Θ.Α.)Διεύθυνση Γ2 (Υποδομής)Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.) του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΔιεύθυνση Ασφάλειας ΝαυσιπλοΐαςΓενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΓενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών ΕπενδύσεωνΑρχή Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.)1. Διεύθυνση Εποπτείας Αεροναυτιλίας και Αεροδρομίων

2. Διεύθυνση Ασφάλειας από Έκνομες Ενέργειες και Προστασίας ΠεριβάλλοντοςΥπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΑρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας/ Διεύθυνση Κρατικής ΑσφάλειαςΥπουργείο ΤουρισμούΔιεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού και

ΥποδομώνΥπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΓενική Διεύθυνση ΑλιείαςΥπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής

Προστασίας1. Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος/ Διεύθυνση Πυρόσβεσης

2. Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας /Διεύθυνση Σχεδιασμού

Αντιμετώπισης Εκτάκτων ΑναγκώνΥπουργείο ΟικονομικώνΓενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας & Κοινωφελών Περιουσιών / Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας / Τμήμα Β΄ (Αιγιαλού – Παραλίας)Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)Αυτοτελές Τμήμα Υποστήριξης της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων & Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ)

Διευκρινίζεται ότι οι ως άνω υπηρεσίες διατυπώνουν γνώμη αποδοχής ή απόρριψης ή υποδεικνύουν τροποποιήσεις επί των δικαιολογητικών του τεχνικού φακέλου, τηρουμένων των προθεσμιών των διατάξεων της παρ. Α.2(α) του άρθρου 9 του ν. 4663/2020. Οι προθεσμίες υπολογίζονται από την ημερομηνία παραλαβής του τεχνικού φακέλου υδατοδρομίου ή των τροποποιημένων δικαιολογητικών αυτού, από τις αναφερόμενες υπηρεσίες.

Με την παρούσα αντικαθίστανται οι υπηρεσίες της παρ. Β.1 της με αρ. πρωτ. 18271/25-01-2021 (ΑΔΑ: 9ΩΨΣ465ΧΘΞ-ΛΧΧ) εγκυκλίου 1/2021 με τις αναφερόμενες στην παρούσα (α) έως και (ιβ) υπηρεσίες.

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο 1/2021».

The post Νέα εγκύκλιος με τις υπηρεσίες που θα διαβιβάζεται προς εξέταση ο τεχνικός φάκελος υδατοδρομίου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα