EY: Ανθεκτική η εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός για ξένες επιχειρήσεις

Ανθεκτικότητα εμφανίζουν οι ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας ως επενδυτικός προορισμός σε ξένες επιχειρήσεις, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία το τελευταίο χρονικό διάστημα από εξελίξεις όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της τέταρτης μεγάλης έρευνας της Εrnst & Young Ελλάδος, EY Attractiveness Survey Ελλάδα 2022, με θέμα την ελκυστικότητα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, η οποία διενεργήθηκε από τη Euromoney,

μεταξύ 15 Μαρτίου και 15 Απριλίου, το 37% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να επενδύσουν, ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα μας, στη διάρκεια του επόμενου χρόνου, ενώ τρεις στους τέσσερις επενδυτές (75%), εκτιμούν ότι η ελκυστικότητα της Ελλάδας θα βελτιωθεί περαιτέρω στα επόμενα τρία χρόνια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας:

Ο χρόνος διεξαγωγής της έρευνας και οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιούργησε, αναπόφευκτα, μια αρνητική ψυχολογία στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

Η έρευνα για την Ελλάδα αποτυπώνει αυτό το κλίμα πιο έντονα, καθώς ήταν από τις τελευταίες έρευνες που διεξήχθησαν στην Ευρώπη, όταν η μεγάλη διάρκεια της σύρραξης και οι οικονομικές της επιπτώσεις είχαν πλέον καταστεί κοινή συνείδηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μία στις τρεις επιχειρήσεις (32%) δηλώνει ότι έχει καθυστερήσει τα άμεσα επενδυτικά της σχέδια για την Ελλάδα μέχρι το 2023, ή και αργότερα, ως αποτέλεσμα του πολέμου. Ωστόσο, πάνω από τους μισούς ερωτώμενους (54%) απαντούν ότι δεν έχουν επέλθει αλλαγές στον σχεδιασμό τους, ενώ 13% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι προχωρούν σε μικρή (

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα