Σε “κενά αέρος” η ρουμανική Blue Air: Αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο και αναζητά χρηματοδότηση

Σε προπτωχευτική διαδικασία θα παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο, έως τον Ιούνιο του 2023, η ρουμανική αεροπορική εταιρεία Blue Air, γεγονός που θα της επιτρέψει να εφαρμόσει με ένα αξιόπιστο πλάνο αναδιάρθρωσης.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου,

το δικαστήριο του Βουκουρεστίου ενέκρινε τη 12μηνη παράταση της προπτωχευτικής διαδικασίας, κάτι που είχε αρχικά αποφασιστεί από τον Ιούνιο του 2020.

Παράλληλα, ο Cristian Rada, βασικός μέτοχος της Blue Air, ανέλαβε να εκτελεί χρέη CEO της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Φεβρουάριο του 2022 η αεροπορική είχε ανακοινώσει τον Steven Greenway για την εν λόγω θέση, ο οποίος ωστόσο αντικαταστάθηκε από την Oana Petrescu.

Ο Greenway λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του «αποχώρησε από την Blue Air για προσωπικούς λόγους», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αναφορικά με το πλάνο αναδιάρθρωσης και ανάκαμψης της Blue Air, βασίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες: αλλαγή μεγέθους και αναδιοργάνωση της αεροπορικής εταιρείας όσον αφορά τις αεροπορικές βάσεις και τους προορισμούς που η αεροπορική μπορεί να εξυπηρετήσει επικερδώς υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Επίσης, στόχος είναι η επανέναρξη της διαδικασίας προσέλκυσης εξωτερικής χρηματοδότησης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η όσο το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή -σε 2-3 χρόνια το πολύ- στα προ πανδημίας επίπεδα δραστηριότητας της Blue Air.

The post Σε “κενά αέρος” η ρουμανική Blue Air: Αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο και αναζητά χρηματοδότηση appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα