Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ στην Τούμπα

Προχωράει η δημιουργία πρότυπου πάρκου ΑμεΑ στην περιοχή της Τούμπας, στο πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», το οποίο θα μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο πάρκο όχι μόνο για ΑμεΑ, αλλά για όλα τα παιδιά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε σήμερα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και συζήτησαν

για τα σχέδια του υπουργείου για το πάρκο.

Τις επόμενες ημέρες ο δήμος θα υποβάλλει αίτημα προς το υπουργείο για την παραχώρηση του χώρου, 2 στρεμμάτων, ώστε να μετατραπεί σε πάρκο.

«Θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και του δήμου Θεσσαλονίκης και θα μεταφέρουμε 450.000 ευρώ για τη δημιουργία του πάρκου το οποίο θα είναι πάρκο μοναδικό σε όλη την Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια», τόνισε η κ. Φωτίου.

«Έχει σχεδιαστεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου, θα είναι ένα πρότυπο και για πολλούς άλλους. Το σημαντικό είναι ότι έχει σχεδιαστεί και για ΑμεΑ, δεν τα ξεχωρίζει και τα βοηθάει να κοινωνικοποιηθούν πιο γρήγορα», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης, σημειώνοντας πως το θέμα θα έρθει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός το επόμενο διάστημα.

Στη συνάντηση βρέθηκαν ακόμα οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Τεχνικών Έργων, Άννα Αγγελίδου, Πέτρος Λεκάκης και Θανάσης Παππάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα