Τελετή υποδοχής 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης αύριο στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Την τελετή υποδοχής των καλλιτεχνών, των συντελεστών και των εθελοντών της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η τελετή θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8 το απόγευμα στο φουαγιέ του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, Ισόγειο).

Δημιουργοί από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία,

τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, την Ινδονησία, το Ιράν, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κίνα, την Κολομβία, την Κούβα, την Κύπρο, τη Λετονία, το Μαρόκο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Νότιο Αφρική, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Σλοβακία, τη Σουηδία, την Τουρκία, την Τσεχία, την Τυνησία, τη Φινλανδία, τις Φιλιππίνες και το Χονγκ-Κονγκ είτε επελέγησαν από την δεκαμελή επιμελητική ομάδα της 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, είτε ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση που απηύθυνε η διοργάνωση είτε συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημιουργικής διαμονής καλλιτεχνών (artists’ residency program) και στο Φεστιβάλ Περφόρμανς, είτε επρόκειτο να παρουσιάσουν τα έργα τους στη Μπιενάλε του Τσανάκαλε που ακυρώθηκε και φιλοξενούνται στη Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης.

Όλοι τους καλούνται να πραγματευθούν τη φετινή θεματική, η οποία εκκινώντας από την παρούσα συγκυρία της έξαρσης του μεταναστευτικού προβλήματος, επικεντρώνεται στη ρευστότητα και το συνεχή επαναπροσδιορισμό του σπιτιού, της εστίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα