Γ. Μπουτάρης: Tιμή μου να παρελαύνω με την LGBTI κοινότητα της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Την πεποίθηση πως η Θεσσαλονίκη είναι πλέον μια πόλη ανοιχτή, ανεκτική στη διαφορετικότητα και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα , εξέφρασε με ανάρτηση του στο twitter, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Παράλληλα με μήνυμα του το οποίο αναρτήθηκε στο λογαριασμό του Thessaloniki Pride, στο youtube

επισήμανε τα οφέλη από τη διοργάνωση του Europride στην πόλη

"Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει υπάρξει σύμμαχος του "Thessaloniki Pride" από το πρώτο Pride to 2012, παρέχοντας αιγίδα και οικονομική υποστήριξη.

Εκτός από αυτό, είναι καθήκον μου, επιθυμία και τιμή να χαιρετήσω το ετήσιο γεγονός και να παρελαύνω με την LGBTI κοινότητα της Θεσσαλονίκης κάθε Ιούνιο.

Καλωσορίζουμε την προσφορά του "Thessaloniki Pride" να φιλοξενήσει το Europride το 2020, καθώς είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε την ομοφοβία και την τρανσφοβία.

Ένα γεγονός τόσο μεγάλο όσο αυτό, θα ενισχύσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να γιορτάσουμε την LGBTI ταυτότητα και να προωθήσουμε ίσα δικαιώματα.

Επιπλέον, το Europride μπορεί να βοηθήσει να περιορίσουμε τα αρνητικά στερεότυπα και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Στη διάρκεια της ιστορίας, η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα ένα καταφύγιο για ανθρώπους τους οποίους κυνηγούσαν γιατί ήταν διαφορετικοί, και πιστεύω πως με το Europride 2020 θα συμβάλλουμε στο να γίνει η πόλη ένα ασφαλέστερο καταφύγιο για τους LGBTI ανθρώπους", τόνισε ο κ. Μπουτάρης στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα