Τα wine bars της Θεσσαλονίκης που αξίζει να επισκεφθείς

Τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στη λίστα των καταστημάτων εστίασης που επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς για τη διασκέδασή τους.

Ο λόγος για τα wine- bars, τα οποία λειτoυργούν στο κέντρο της πόλης αλλά και περιφερειακά και προσφέρουν ξεχωριστές οινικές επιλογές, συνδυασμένες με "έξυπνα" πιάτα.

Η πόλη διαθέτει αρκετούς τέτοιους χώρους που καθημερινά γεμίζουν από κόσμο που θέλει να απολαύσει ένα ποτήρι καλό κρασί, είτε ελληνικές, είτε ξένες ετικέτες.

Το Thestival επέλεξε μερικά από τα καλύτερα wine

bars και σας τα παρουσιάζει:

Souel

Στην οδό Παύλου Μελά βρίσκεται ένα από τα wine - bars, με τις πιο ενημερωμένες κάβες στην πόλη.

Διαθέτει συνολικά 85 ετικέτες, τις οποίες μπορείτε να πάρετε και για το σπίτι. Από το μεσημεράκι μέχρι και το βράδυ μπορείτε να συνδυάσετε το κρασί σας με τα γευστικά πιάτα του καταστήματος.

Πληροφορίες

Οδός: Παύλου Μελά 16

Τηλέφωνο: 231 026 2827

FB: SOUEL Wine Concept Bar

Μέθη

Ένα αυθεντικό Wine Bar στην περιοχή της Καλαμαριάς, στο οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε το κρασί σας, με πιάτα από ένα ντελικάτο μενού.

Με περίπου 500 φιάλες και 14 ετικέτες τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε σε ποτήρι, στη Μέθη, παίρνουν πολύ σοβαρά την υπόθεση κρασί.

Όμορφος χώρος και ωραία διακόσμηση που θα σας κάνει να θέλετε να το επισκεφθείτε ξανά.

Πληροφορίες

Οδός: Εθνικής Αντιστάσεως 65

Τηλέφωνο: 231 048 2401

FB: ΜΕΘΗ Bistro & Wine Bar

Alea

Ένα από τα παλαιότερα wine bars της Θεσσαλονίκης, με μια εξαιρετική λίστα κρασιών

Καθαρόαιμο wine bar με εξαιρετική διακόσμηση, με φωτογραφίες παλιών ηθοποιών στους τοίχους σε ένα κοκκινόμαυρο ντεκόρ, εκτός από εξαιρετικά κρασιά μπορείτε να δοκιμάσετε και γευστικά του πιάτα.

Αν είστε λάτρεις του καλού κρασιού σίγουρα θα πρέπει να το επισκεφθείτε.

Πληροφορίες

Οδός: Ισαύρων 12

Τηλέφωνο: 231 028 1614

FB: Alea Winebar

Οινοτόπι – Καπνοτόπι

Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο wine - bar.

Στο Οινοτόπι - Καπνοτόπι μπορείτε να επιλέξετε το κρασί σας μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών και ξένων οίνων και να το συνοδεύσετε με εξαιρετικά τυροκομικά και αλλαντικά, τα οποία έρθουν στο τραπέζι με μια εντυπωσιακή είναι αλήθεια παρουσίαση.

Όλα τα προϊόντα του καταστήματος μπορείτε να τα αγοράσετε σε τιμή λιανικής και για το σπίτι.

Πληροφορίες

Οδός: Παύλου Μελά 28

Τηλέφωνο: 231 027 2852

FB: Οινοτόπι - Καπνοτόπι

Vin

Στην οδό Κατούνη στα Άνω Λαδάδικα, στο ισόγειο του επιβλητικού κτιρίου όπου στεγάζεται το boutique hotel, "The Mood Luxuty Rooms", βρίσκεται το Vin wine bar.

Στο Vin, όπου το κρασί είναι κάτι "ιερό", θα βρείτε περισσότερες από 300 ετικέτες εξαιρετικών κρασιών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Πληροφορίες

Οδός: Κατούνη 31

Τηλέφωνο: 231 055 5077

FB: Vin wine brunch dinner

Oinovate

Αν προτιμάτε μόνο ελληνικά κρασιά, τότε το Oinovate είναι η καλύτερη επιλογή για σας.

Στο όμορφα διακοσμημένο wine bar, θα βρείτε μια λίστα κρασιών που περιλαμβάνει μόνο ελληνικές ετικέτες από μικρά οινοποιεία που αγαπούν το καλό ελληνικό κρασί.

Φυσικά μπορείτε να συνδυάσετε το κρασί σας με εξαιρετικά πλατώ αλλαντικών και τυριών.

Πληροφορίες

Οδός: Συγγρού 5

Τηλέφωνο: 231 401 3774

FB: Oinovate

Sommelier

Άλλο ένα wine - bar που του αρέσει και σέβεται το καλό ελληνικό κρασί. Στη λίστα του Sommelier θα βρείτε μια αρκετά μεγάλη λίστα μόνο ελληνικές ετικέτες κρασιών.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες από 40 ετικέτες από μεγάλους αλλά και μικρούς παραγωγούς που θα ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό.

Φυσικά υπάρχουν και τα απαραίτητα συνοδευτικά τα οποία θα σας ανταμείψουν και θα κάνουν την έξοδο με την παρέα σας ακόμα πιο όμορφη.

Πληροφορίες

Οδός: Ερμού 1

Τηλέφωνο: 231 600 9373

FB: Sommelier

Keywords
Τυχαία Θέματα