Τ. Θεοδωρικάκος: Η Μακεδονία και η Αυτοδιοίκηση είναι προτεραιότητες του Κυρ. Μητσοτάκη

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η σύσκεψη του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρου Λιβάνιου και του νέου γενικού γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η «Μακεδονία και η Αυτοδιοίκηση είναι δύο ισχυρές

προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» και τόνισε ότι για αυτό τον λόγο επισκέπτεται τόσο συχνά τη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτήρισε την Αυτοδιοίκηση «πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου».

Επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο για την βοήθεια των δήμων.

Αναφερόμενος στη Μακεδονία έκανε λόγο για περιοχή με ιστορικό και οικονομικό απόθεμα, τονίζοντας παράλληλα ότι θα υπάρξει συζήτηση για συγκεκριμένα θέματα και προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της Μακεδονίας έτσι ώστε να υπάρξει «σύνδεση με την μοίρα της σύγχρονης Ελλάδας».

Ως πρώτο θέμα στην ατζέντα έθεσε την καθαριότητα. «Δε μπορεί να μην το έχει λύσει η Ελλάδα το 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι αναμένεται ριζοσπαστική τομή στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και ότι επρόκειτο «να ξεκαθαριστούν πλήρως οι αρμοδιότητες δήμων, περιφερειών και κεντρικού κράτους».

«Είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου, είμαστε συνεργάτες. Δεν με ενδιαφέρει η ιδεολογική τοποθέτηση. Ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες, παντού χωρίς εξαιρέσεις», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Καράογλου σημείωσε ότι θα υπάρξει νέος κύκλος επαφών με τους δημάρχους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη συμμετέχει και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα