Συνέχεια στη "Βαλκανική Πλατεία" σήμερα με τη μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας και της Μελίνας Ασλανίδου

Με δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες, τη Γλυκερία και τη Μελίνα Ασλανίδου, σε μία κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής, συνεχίζεται σήμερα το πλούσιο πρόγραμμα της «Βαλκανικής Πλατείας 2019» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Στις 9 το βράδυ, στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, οι αγαπημένες καλλιτέχνιδες θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό, αυθεντικό, και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια-σταθμούς σημαντικών Ελλήνων δημιουργών, χαρίζοντας στο κοινό τους μια ανεπανάληπτη βραδιά μοναδικής

διασκέδασης.

Λίγο νωρίτερα, από τις 7 το απόγευμα, στον εκθεσιακό χώρο της περιοχής Στρεμπενιώτη, οι παρευρισκόμενοι θα ζήσουν μία βραδιά ποντιακής γευσιγνωσίας, δοκιμάζοντας παραδοσιακές συνταγές από τον Πόντο με τη συνοδεία ποντιακής μουσικής και χορών, ενώ ο μάγειρας Θόδωρος Κουνατίδης θα μυήσει τους ενδιαφερόμενους στα μυστικά της ποντιακής κουζίνας.

Παράλληλα, συνεχίζεται το Παιδικό Πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους με πολλά και ενδιαφέροντα Εργαστήρια, ομαδικά παιχνίδια και θεατρικές παραστάσεις, καθημερινά από τις 7 έως τις 9.30 το βράδυ. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει Εργαστήρι κατασκευής κούκλας από την ομάδα JINX, , εργαστήρι μαγειρικής «Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη πίτσα στην πλατεία μας!», εργαστήριο τεχνολογίας από τη Σχεδία στην Πόλη «Ένα κλικ με τη φωτογραφική μου μηχανή», Σκάκι με τη Σκακιστική Ακαδημία Συκεών-Νεάπολης, Mystery Games, παιχνίδια γρίφων και μυστηρίου με την ομάδα Λαλα land, αλλά και την παράσταση τσίρκο «Ο Κύκλος», στις 9μ.μ., με ζογκλερικά κόλπα, ισορροπιστικά και ακροβατικά τρικ, σχοινοβασία και μονόκυκλο.

Δυναμική συνέχεια με Γιάννη Αγγελάκα

Μια αληθινή γιορτή με μουσικές και στίχους που αγαπάμε, που μας κρατούν συντροφιά από τις Τρύπες μέχρι και σήμερα, θα απολαύσουμε αύριο, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ., με τον Γιάννη Αγγελάκα & τις 100°C. Δημιουργικός, ανατρεπτικός και ανήσυχος, ο αγαπημένος καλλιτέχνης σκοπεύει να μετατρέψει το Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης σε μια ηχητική έκρηξη γεμάτη ένταση, αμεσότητα, νεύρο και ρυθμό, σε πλήρη συντονισμό με το κοινό. Λίγο νωρίτερα, το κοινό θα ξεσηκώσει η Rockband του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης –Συκεών, ένα νεανικό μουσικό σύνολο από μαθητές διάφορων τμημάτων του Ωδείου με σκοπό τη μουσική συνεργασία τους στο πλαίσιο του rock εργαστηρίου.

Η κορύφωση και ολοκλήρωση της «Βαλκανικής Πλατείας 2019» θα γίνει μεθαύριο, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, με τη μεγάλη συναυλία των δημοφιλών τραγουδιστών Δημήτρη Μπάση και Κώστα Καραφώτη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης στις 9 μ.μ., ενώ νωρίτερα σε παρακείμενο χώρο θα διοργανωθεί η Ημέρα της Κύπρου.

Αλβανικές νότες

Στο μεταξύ, με τη μεγάλη συναυλία της Anxhela Peristeri και του Ylloi Baka συνεχίστηκαν χθες το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Η συναυλία των Αλβανών καλλιτεχνών συνεπήρε και παρέσυρε Έλληνες και Αλβανούς θεατές σε χορευτικούς ρυθμούς και ένα ατέλειωτο πάρτι. Οι δυο καλλιτέχνες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το κοινό που τους ετοίμασε μια θερμή υποδοχή και τόνισαν ότι «το τραγούδι ενώνει τους λαούς των Βαλκανίων».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

► Βραδιά ποντιακής γευσιγνωσίας
Εκθεσιακός Χώρος, περιοχή Στρεμπενιώτη – 7μ.μ.
-Δοκιμάζουμε παραδοσιακές συνταγές από τον Πόντο με τη συνοδεία ποντιακής μουσικής και χορών. Ο μάγειρας Θόδωρος Κουνατίδης θα μας μυήσει στα μυστικά της ποντιακής κουζίνας.

► Συναυλία με τη Γλυκερία και τη Μελίνα Ασλανίδου
Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.
-Οι δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες σε μία κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής! Παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό, αυθεντικό και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια-σταθμούς σημαντικών Ελλήνων δημιουργών. Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου ενώνουν τις φωνές τους το φετινό καλοκαίρι για να χαρίσουν στο κοινό τους ανεπανάληπτες βραδιές μοναδικής διασκέδασης, πλαισιωμένες από πολυμελή ορχήστρα αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς.
-Γενική είσοδος: 10€

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

► Συναυλία Γιάννη Αγγελάκα & 100°C
Support group Rockband του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών
Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.
-Ετοιμαστείτε για μια αληθινή γιορτή με μουσικές και στίχους που αγαπάμε. Που μας κρατούν συντροφιά από τις «Τρύπες» μέχρι και σήμερα. Δημιουργικός, ανατρεπτικός και ανήσυχος, μετατρέπει κάθε συναυλία σε μια ηχητική έκρηξη γεμάτη ένταση, αμεσότητα, νεύρο και ρυθμό, σε πλήρη συντονισμό με το κοινό. Το ίδιο ανήσυχοι και ανατρεπτικοί και οι μουσικοί της μπάντας των 100°C που μαζί του πάνω από τρία χρόνια τώρα, πειραματίζονται, ηχογραφούν, γελάνε και ταξιδεύουν.
-Τους 100°C αποτελούν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, James Wylie στο σαξόφωνο, ενώ τον τελευταίο χρόνο στην παρέα μπήκε και ο Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Γιώργος Ταχτσίδης.
-Το Support group Rockband του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών είναι ένα νεανικό μουσικό σύνολο από μαθητές διάφορων τμημάτων του Ωδείου με σκοπό τη μουσική συνεργασία τους στο πλαίσιο του rock εργαστηρίου. Οι μαθητές έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα ποικίλο ροκ πρόγραμμα που αποτελείται από διάφορες διαχρονικές επιτυχίες αλλά και να κάνουν και αφιερώματα σε θρυλικά γκρουπ όπως οι Rolling Stones και οι Led Zeppelin. Την καλλιτεχνική επιμέλεια, διδασκαλία και διεύθυνση έχει ο καθηγητής Ηλεκτρικής-Ακουστικής κιθάρας Νίκος Μπαλλής.
-Γενική είσοδος: 10€

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

► Ημέρα Κύπρου
Εκθεσιακός Χώρος, περιοχή Στρεμπενιώτη – 7μ.μ.
-Γνωρίζουμε τη Μεγαλόνησο μέσα από μουσικές, χορούς και παραδοσιακά εδέσματα. Σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Β. Ελλάδος

► Συναυλία με τους Δημήτρη Μπάση & Κώστα Καραφώτη
Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.
-Ο γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του και την ιδιαίτερη ερμηνεία του, συναντιέται επί σκηνής με τον Κώστα Καραφώτη, έναν από τους σημαντικότερους λαϊκούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς, για να μας προσφέρουν ένα ποιοτικό και ταυτόχρονα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, κέφι και αλήθεια.
-Γενική είσοδος: 5€

Keywords
Τυχαία Θέματα