Στις ΗΠΑ για 10 ημέρες ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Με στόχο να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και να συζητήσει τις λεπτομέρειες για τη φετινή ΔΕΘ, θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα βρεθεί στις ΗΠΑ, οι οποίες θα είναι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ, για δέκα μέρες, από τις 19 ως τις 28 Απριλίου.

"Ως διοίκηση επιζητούμε

ενισχυμένη επιχειρηματική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή μας και θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη αυτή δράση της τιμώμενης χώρας του 2018 στη ΔΕΘ είναι μια χρυσή ευκαιρία για να τονωθεί αυτή η σχέση συνεργασίας”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας στο περιφερειακό συμβούλιο.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα έχει συναντήσεις στη Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον με αξιωματούχους και εκπροσώπους του State Department, της αμερικανικής Βουλής και της Γερουσίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας στις συναντήσεις θα τονίσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον, και να αυξήσει την επιχειρηματική παρουσία των ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακόμα θα έχει σειρά επαφών με την ομογένεια, ενώ θα δώσει το παρών και στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο.

Τέλος, έχει προγραμματίσει δυο ομιλίες σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα