Κομοτηνή: Προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις

18:11 19/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την προσοχή των διερχόμενων οδηγών στις Ιρλανδικές διαβάσεις εφιστά ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αν. Μ. Θράκης, κ. Κώστας Χουβαρδάς με αφορμή δύο σοβαρά περιστατικά απεγκλωβισμού, από Πυροσβεστική Υπηρεσία και ΕΜΑΚ, που συνέβησαν σε διάστημα μόλις λίγων ωρών ευτυχώς χωρίς θύματα.

«Η διέλευση από τις διαβάσεις αυτές είναι ασφαλής μόνον όταν δεν υπάρχει νερό ή υπάρχει ελάχιστο.» δηλώνει και εξηγεί πως «Ύστερα από βροχοπτώσεις ή μετά από χιονόπτωση και λιώσιμο του χιονιού , στις ιρλανδικές

διαβάσεις εμφανίζονται μεγάλες ποσότητες νερού, οπότε η διέλευση είναι πολύ επικίνδυνη γιατί υπάρχει περίπτωση το νερό να παρασύρει όχημα με τους επιβάτες του με τραγικές συνέπειες.»

Παράλληλα, προτρέπει στους οδηγούς να μη διασχίζουν χειμάρρους και ιρλανδικές διαβάσεις πεζή ή με το αυτοκίνητο, όταν σε αυτές υπάρχει νερό. «Υπάρχουν παντού εναλλακτικές διαδρομές. Διανύοντας λίγα χιλιόμετρα παραπάνω πηγαίνουμε στον προορισμό μας ακολουθώντας διαδρομή με γέφυρα.» σημειώνει προσθέτοντας πως ποτέ δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες του οχήματός. Κάνοντας μόλις λίγα χιλιόμετρα παραπάνω, φθάνει κανείς με ασφάλεια στον προορισμό του.

Οι κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχεδιασμό τους κινητοποιούν τους διαθέσιμους πόρους, και διακόπτουν την κυκλοφορία, στα σημεία στα οποία το οδικό δίκτυο διασταυρώνεται με χειμάρρους χωρίς γέφυρα (Ιρλανδικές διαβάσεις), προς αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διέλευση οχημάτων οι οδηγοί, ωστόσο, οφείλουν να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των Αστυνομικών Αρχών κι εκεί, στην συμμόρφωση ή μη κρίνονται όλα.

The post Κομοτηνή: Προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα