Στάση εργασίας τη Δευτέρα στον ΟΑΣΘ

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποίηση καθώς όπως αναφέρουν δεν εφαρμόζονται άρθρα της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η στάση εργασίας θα γίνει από την έναρξη της βάρδιας έως

τις 9 το πρωί της επόμενης.

«Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε απόφαση να προχωρήσουμε σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Δευτέρα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί. Τα θέματα για τα οποία προχωρούμε σε κινητοποίηση είναι ότι εδώ και 12 μήνες δεν εφαρμόζονται άρθρα της συλλογικής σύμβασης εργασίας, η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας και βέβαια το μεγάλο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, η αστική συγκοινωνία. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, δεν υπάρχουν λεφτά έτσι ώστε να μπορέσουμε να κινήσουμε αυτό που ονομάζουμε αστική συγκοινωνία. Είναι αδιανόητο σήμερα να κυκλοφορούν 170 λεωφορεία. Πρέπει άμεσα να έρθουν ανταλλακτικά, για να επισκευάσουμε τα λεωφορεία», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Η προηγούμενη διοίκηση δεν έκανε επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να βγουν αποφάσεις, η νέα διοίκηση από την μέρα που ήρθε δεν εφαρμόζει άρθρα της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Έχουμε κάνει επανειλημμένες επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Πρέπει να λυθούν και τα υπόλοιπα θέματα και να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση εργασίας», πρόσθεσε ο κ. Τσερμενίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα