Θεσσαλονίκη: Αυστηρά μέτρα στο δημαρχείο μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο του δήμου (ΦΩΤΟ)

Αυστηρότερα είναι τα μέτρα για τον νέο κορωνοϊό στον δήμο Θεσσαλονίκης, μετά το κρούσμα σε εργαζόμενου στην καθαριότητα του δήμου.

Η είσοδος στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης γίνεται αυστηρά με μάσκα. Όποιος δεν έχει μάσκα δεν εισέρχεται στον χώρο. Η θερμόμετρηση γίνεται εντατικά σε όλους από την προηγούμενη εβδομάδα σε όλα τα κτίρια του δήμου, τα οποία επισκέπτεται το κοινό.

Όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το κοινό φοράνε μάσκα, ενώ σε όλους τους

χώρους του δημαρχείου έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η πανδημία πήρε όλα τα μέτρα τα οποία χρειάζονταν, ούτως ώστε και οι εργαζόμενοι και οι δημότες, οι οποίοι έρχονται στις υπηρεσίες του δήμου να νιώθουν ασφαλείς. Συνεχίζουμε την εντατικοποίηση των μέτρων», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του δήμου, Μίμης Φωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός του Γραφείου Κίνησης Οχημάτων Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, εργάστηκε για τελευταία φορά στην υπηρεσία του το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουλίου.

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου επικοινώνησε με την υπηρεσία του, κάνοντας γνωστό ότι μετά το πέρας της εργασίας του το Σάββατο και εκτός του χώρου δουλειάς του υπήρξε υπόνοια έκθεσής του στον κορωνοϊό.

Λόγω της υπόνοιας αυτής και για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξαίρεσε από τα καθήκοντά του τον συγκεκριμένο υπάλληλο, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα δεν έχει προσέλθει στην υπηρεσία.

Σήμερα το απόγευμα ο εν λόγω οδηγός επικοινώνησε εκ νέου με την υπηρεσία του, γνωστοποιώντας ότι υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο ήταν θετικό. Ο εργαζόμενος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

«Είναι το δεύτερο κρούσμα που υπάρχει στην καθαριότητα. Επισκέφθηκε οικεία πρόσωπα μέσα στο Σαββατοκύριακο και πιθανόν από εκεί να κόλλησε τον ιό. Η εντολή που δίνουμε εμείς και είναι εντολή του δημάρχου όποιος υπάλληλος δεν νιώθει καλά να κάνει εξετάσεις και να μένει σπίτι του, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Φωτόπουλος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στους χώρους δουλειάς και στα οχήματα γίνεται απολύμανση.

Keywords
Τυχαία Θέματα