Ρ. Καλφακάκου: Από κοινού με τον Γ. Μπουτάρη οι όποιες αποφάσεις για τον τρόπο καθόδου στις εκλογές

Για τη συνεργασία με τον Γιάννη Μπουτάρη και την Πρωτοβουλία, σημειώνοντας πως σύντομα πρόκειται να ανακοινωθούν και επίσημα από κοινού, αποφάσεις για τον τρόπο της καθόδου στις δημοτικές εκλογές, μίλησε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Η κ. Καλφακάκου ξεκαθάρισε πως «μετά από επανειλημμένες συζητήσεις

και διαβουλεύσεις έχουμε αποφασίσει ότι θα κατέβουμε σε ένα ευρύτερο δημοκρατικό μέτωπο με στήριξη του σημερινού δημάρχου, που εκφράζει το κλίμα του ανοίγματος της πόλης, μίας πόλης που δεν είναι αγκυλωμένη στο παρελθόν, που αναδεικνύει την ιστορία της και την πολύπολιτισμικότητά της, που δεν αφήνεται στα νύχια του ακραίου εθνικισμού και της εθνικοφροσύνης».

Στην απόφαση αυτή, σύμφωνα με την ίδια «υπήρξαν και διαφωνίες και αμφισβητήσεις και σκεπτικισμός». «Όμως», όπως πρόσθεσε, «μετά από επανειλημμένες συναντήσεις και συζητήσεις, έχουμε λίγο- πολύ όλοι μαζί, η μεγάλη πλειοψηφία καταλήξει σε αυτήν την προοπτική». Σχολιάζοντας την στάση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Γ. Αβαρλή ο οποίος έχει εκφράσει τη διαφωνία του στο ενδεχόμενο αυτό, η κα Καλφακάκου ανέφερε πως ο κ. Αβαρλής έχει πλέον μία «μοναχική άποψη» στην παράταξη, «καθόλα σεβαστή, αλλά που δεν εκφράζει πια κομμάτι της παράταξης» και πρόσθεσε πως «αρκετές φορές έχει εκφράσει απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με θεμελιώδεις αρχές της παράταξης», φέρνοντας ως παράδειγμα τις περιπτώσεις του πολιτιστικού περίπατου και της πλατείας Ελευθερίας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ποια διαδικασία θα γίνει η σύμπλευση με την «Πρωτοβουλία», η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη» ανέφερε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης , πως «από τη δική μας πλευρά δεν έχουνε αποφασιστεί οι διαδικασίες , περιμένουμε να κάνουμε κι άλλες συναντήσεις με τον δήμαρχο, να καθορίσουμε τα τεχνικά ζητήματα. Αλλά προφανώς όλες οι περεταίρω τεχνικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν με βάση ότι θέλουμε πραγματικά και ειλικρινά να συγκροτήσουμε το δημοκρατικό μέτωπο με άξονες την δημοκρατία, την ανεκτικότητα, την αλληλεγγύη, το άνοιγμα της πόλης και όχι το πισωγύρισμα στον σκοταδισμό και από εκεί και πέρα να βάλουμε και τους πρακτικούς άξονες που θέλουμε για την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Όσον αφορά το πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνει η κοινή κάθοδος της Ανοιχτής Πόλης με την Πρωτοβουλία, δεδομένου ότι υπάρχουν ζητήματα που καταγράφονται διαφωνίες μεταξύ των δύο παρατάξεων, η κα Καλφακάκου σχολίασε αρχικά και πως σήμερα που υπάρχει αυτή η προοπτική, έχουν υπάρξει φορές που η Ανοιχτή Πόλη ψήφισε κατά ή λευκό στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης ανέφερε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, πως «αυτά είναι θέματα που λύνονται. Πάντα σε μία απόφαση για κάθοδο στις εκλογές, βάζεις προτεραιότητες», προσθέτοντας πως «οι βασικοί άξονες της δημοκρατίας και του ανοίγματος της πόλης, της ανάδειξης της πραγματικής ιστορίας και ταυτότητας της πόλης, όλα αυτά είναι πολύ σημαντικότερα για να μπορέσουνε να επιτρέψουν τη συγκρότηση του δημοκρατικού μετώπου, πολύ σημαντικότερα από ότι το να δούμε πώς θα επιλυθούν διαφορές σε άλλα επιμέρους ζητήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα