Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι Ζωόφιλοι για τις αλλαγές στην κυνηγετική περίοδο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης, με την οποία ρυθμίζεται η θήρα κατά την κυνηγετική περίοδο 2017-2018.

Συγκεκριμένα, ζητά την προσωρινή αναστολή της από 31.7.2017 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κύριας αίτησης-προσφυγής που έχει καταθέσει, και στη συνέχεια την ακύρωσή της.

Στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση που καθορίζει τον χρόνο της κυνηγητικής περιόδου και τα επιτρεπόμενα θηράματα ανά κυνηγό και ημέρα είναι

αντίθετη σε διεθνείς συμβάσεις, το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, όπως επίσης είναι αντίθετη στις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣτΕ.

Επιπλέον, η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος τονίζει στην προσφυγή της ότι πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης δεν ζητήθηκαν οι απόψεις των Κυνηγετικών Συλλόγων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, των Οικολογικών Οργανώσεων, κ.λπ., όπως απαιτεί η νομοθεσία και δεν συντάχθηκε η απαιτούμενη επιστημονική μελέτη.

Ακόμη αναφέρει, ότι δεν συντάχθηκε η απαιτούμενη επιστημονική μελέτη για κάθε ένα από τα θηρεύσιμα είδη, τον χρόνο της κυνηγητικής περιόδου (έναρξη και λήξη) προκειμένου να μην επηρεάζεται η αναπαραγωγή, τόσο των προστατευομένων όσο και των θηρευσίμων ειδών, κλπ.
Σύμφωνα με την Ένωση, η υπουργική απόφαση επικαλείται μια επικαιροποιημένη παλαιά υπάρχουσα μελέτη, που φέρεται ότι συντάχθηκε από τους ίδιους επιστήμονες που συνέταξαν κατά το παρελθόν τις ανάλογες μελέτες οι οποίες έχουν κριθεί ακατάλληλες από το ΣτΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα